Lions winnen in Barendrecht

Loon Lions bezorgde zichzelf een aardig sinterklaascadeautje met een 73-77 uit-overwinning op Lintex Binnenland. Het is duidelijk dat het team van coach Joost van Rangelrooy weer op de terugweg is, want de Landsmeerse overwinning hing tot het einde van de wedstrijd aan een zijden draadje.

Tanya Bröring leidde Loon Lions met 25 punten, 9 rebounds en 5 steals. Voor de rest waren de scores mooi verdeeld. Fieke Ligthart was de tweede Lions in de dubbele cijfers met 12 punten. Corine Manuputty, Tessel van Dongen en Marlous Nieuwveen droegen elk 8 punten bij.

Bij Binnenland kwam Zera Butter tot 24 punten en Lisa van den Adel tot 15. Eline Kasius, onlangs teruggekeerd na meer dan een jaar afwezigheid wegens een blessure, droeg 12 punten bij.

943b49175c083bc3a439e0d9ac2966b7

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Loon Lions. Tessel van Dongen startte met een driepunter en de Lions liepen via 2-12 snel door naar 11-22. Maar eeen 6-0 run van Binnenland bracht de eerste kwartstand op 17-22.

In het tweede kwart bleef dat verschil van enkele punten min of meer gehandhaafd, maar Linda Appers bracht met een driepunter haar team met rust net aan de goede kant: 35-33.

Een bloedspannende tweede helft volgde, waarin de teams elkaar weinig toegaven en het verschil nooit groter werd dan een paar punten. De derde periode werd afgesloten bij een stand van 52-48.

Een driepunter van Kim Hartman en een score van Tanya Bröring leken de Lions in het vierde kwart wat lucht te geven, 60-67, maar Shari Jeffrey en Lisa van den Adel brachten Binnenland weer op twee punten, 65-67. Even later zette Zera Butter met een driepunter haar team op voorsprong, maar Marlous Nieuwveen antwoordde vanaf de vrije-worplijn, 71-72.

Uiteraard was de laatste minuut er een met vele time-outs. Vier geslaagde vrije worpen van Tanya Bröring bezorgden de Lions een marge van 71-76, waarop Eline Kasius met nog 16 seconden op de klok 73-76 scoorde.

Na een time-out van coach Rob Brand benutte Tanya Bröring nog een vrije worp en zette daarmee de eindstand van 73-77 op het bord.