Loon Lions herstelt zich tegen het CTO

Met een stevige overwinning op het CTO spoelde Loon Lions de nare smaak weg die de inmaakpartij in Den Helder vorige week teweeg bracht. In eigen huis versloegen de Lions het NBB-talententeam met 76-47.

Tanya Bröring herstelt goed van haar schouderblessure, maar speelde niet. Ook zonder haar inbreng bleken de Lions in staat te zijn een goede wedstrijd te spelen. Sanne van Dongen startte op de spelverdeelstersplaats en eindigde de wedstrijd met 17 punten, 4 assists en 4 steals. Marlous Nieuwveen maakte 14 punten en Tessel van Dongen 11.

Marlous Nieuwveen: 14 punten

Marlous Nieuwveen: 14 punten

Ook Eliza Kucharska verscheen niet in het veld, om een verheugende reden overigens: dit weekend kondigde zij haar zwangerschap aan. Maar het betekent dat Loon Lions het de rest van het seizoen met een frontcourt-speelster minder moet doen.

De Lions raakten 43% van hun schoten en speelden bij vlagen goed basketball. Maar het grote verschil in de wedstrijd had ongetwijfeld ook iets te maken met de vele blessures waarmee CTO-coach Thijs Volmer op dit moment kampt. Myrthe den Heeten, Anne van Vlijmen, Kiki Fleuren, Femke Slim en Laura Westerik speelden niet.

Driepunters van Asa Kantebeen en Charlotte van Kleef brachten het talenteam aanvankelijk op een 0-6 voorsprong. Het duurde tot in de derde minuut voordat Beau Baars kon antwoorden van achter de boog. Vanaf dat moment begon het lekker te lopen aan Landsmeerse kant. Door twee opeenvolgende driepunters van jeugdtalent Denise Bloemkolk bereikten de Lions een voorsprong van 15-10, waarna een opvallend effectieve Marlous Nieuwveen vijf punten bijdroeg aan de kwartstand van 21-10.

Denise Bloemkolk: twee achtereenvolgende driepunters

Denise Bloemkolk: twee achtereenvolgende driepunters

Een tweede reeksje scores van Marlous zorgde in het tweede kwart voor 26-12, waarna driepunters van Tessel van Dongen en Kim Hartman het verschil op 20 punten brachten, 34-14. Toen vlak voor rust het verschil was opgelopen tot 47-21 was de wedstrijd al min of meer gespeeld, zeker toen Kim Hartman in de buzzer nog een verre driepunter raak mikte en de ruststand op 50-21 bracht.

De tweede helft was daardoor een formaliteit. Het verschil bleef op rond de dertig punten hangen. Na de derde periode stond het 64-33. In het laatste kwart zakten de Lions wat in waardoor het CTO nog iets van de marge kon afknabbelen.

Photos by Tine Sierink

Loon Lions vs CTO 14-11-2015