Lions schieten met scherp tegen Lintex Binnenland

Een 83-69 overwinning op Lintex Binnenland leidde zaterdagavond tot vrolijke gezichten op de Landsmeerse tribune. De ruime winst was niet alleen loon naar hard werken, maar ook een resultaat van nauwkeurig mikken. Tot nu toe was het schotpercentage van de Lions nog niet boven de 35 procent uitgekomen, zaterdagavond werd er 44 procent gemeten.

Tanya Bröring liet met 28 punten (tegen 64%), 8 assists, 6 rebounds en 5 steals uitstekende cijfers noteren. Tessel van Dongen had 14 punten. Fieke Ligthart zat met 9 punten en 13 rebounds weer dicht aan tegen een double double.

Bij Binnenland kwam Lisa van den Adel tot 28 punten, waarvan 23 in de eerste helft. Zera Butter had 16 punten en Willeke Bruins 12.

De toeschouwers zagen een aantrekkelijke wedstrijd van twee teams die aanvankelijk aan elkaar gewaagd leken. De intensiteit was hoog en in de eerste helft vielen de schoten aan beide zijden goed en in een hoog tempo.

De Lions startten met een driepunter van Beau Baars en kwamen snel op een 5-0 voorsprong, maar vooral dankzij een ontketende Lisa van den Adel boog Lintex Binnenland de stand om tot 14-18 in Barendrechts voordeel. Twee opeenvolgende scores van José Verhulsdonck luidden echter een 8-1 Landsmeerse run in, die leidde tot een kwartstand van 22-19.

José Verhulsdonck

José Verhulsdonck

Ook in de tweede periode leek Lisa van den Adel niet te kunnen missen en door haar toedoen sloeg Binnenland een gaatje van 33-39. Driepunters van Tanya Bröring en Corine Manuputty brachten de scores weer in evenwicht, waarna Zera Butter de ruststand bepaalde op 39-41.

Tanya Bröring pakt een van haar vijf steals

Tanya Bröring pakt een van haar vijf steals

In het derde kwart sloeg Loon Lions toe. De verdedigende intensiteit werd nog wat opgevoerd en de productie van Lintex Binnenland stokte. De zusters Van Dongen deden beurtelings goed werk bij het afstoppen van Zera Butter en twee opeenvolgende driepunters van Tessel zetten de Lions op een 47-41 voorsprong. Even later bracht Beau Baars van achter de boog de voorsprong in de dubbele cijfers, 54-43.

Vanaf dat moment had Loon Lions de wedstrijd in handen, misschien ook omdat de kleine rotatie van het door blessures geplaagde Binnenland haar tol begon te eisen en de vermoeidheid toesloeg aan Barendrechtse zijde.

Het vierde kwart ging in bij een stand van 61-51. Nog even kwam Binnenland terug tot 65-62 na een driepunter van Willeke Bruins en tot 70-67 na een driepunter van Shari Jeffrey in de zevende minuut (70-67), maar Tanya Bröring en de van Dongens stelden in de laatste minuten de overwinning veilig met een 13-2 run.

Album Tine Sierink

Loon Lions vs Lintex Binnenland 17 okt 2015