Late winst op Amazone

Opnieuw speelde Loon Lions geen grootste wedstrijd, maar deed wat er gedaan moest worden: winnen. In het Indoorcentrum Landsmeer versloegen de Lions Amazone Utrecht Basketball met 66-53.

Tanya Bröring leidde het team met 19 punten, Tessel van Dongen had er 12 en Marlous Nieuwveen 10 en 8 rebounds. Fieke Ligthart liet een efficiënte double-double noteren met 10 punten en 10 rebounds.

Fieke Ligthart: double-double

Fieke Ligthart: double-double

Bij Amazone was Renee Hoveling met 12 punten de enige speelster in de dubbele cijfers.

Opnieuw kwam het schotpercentage van Loon Lions niet boven de 35%. De Lions raakten over het geheel genomen 34,7% van hun schoten en van achter de driepuntslijn slechts 18,2%.

Tot 9-9 gingen de scores gelijk op, maar 0-8 run van Amazone leidde tot een 9-17 Landsmeerse achterstand aan het begin van het tweede kwart. Twee vrije worpen van Roos Hof deden even later het verschil oplopen tot dubbele cijfers: 11-21.

Dat was een wake-up call voor de Landsmeersen, zo leek het. Onder meer door twee driepunters van Tessel van Dongen trok Loon Lions na drie minuten de stand al weer gelijk, 23-23. En met rust stond er zelfs een voorsprong van 32-26 op het bord.

Twee driepunters van Tessel van Dongen

Twee driepunters van Tessel van Dongen

De voorsprong gaf Loon Lions in de tweede helft niet meer weg, maar het duurde lang voordat Amazone echt kon worden afgeschud. Steeds als er een substantieel verschil leek te ontstaan, slaagde het team van coach Ray Laatst erin weer aan te haken. Zo maakte Fieke Ligthart in de zesde minuut van de derde periode 41-32, maar verkleinde Roos Hof even later het gat weer tot 41-37 en eindigde het kwart bij een stand van 44-39.

Pas in het laatste kwart slaagden de Lions erin de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Tessel van Dongen maakte in de vierde minuut 56-46. Met een driepunter van Jay-Eliza Burgos kwam Amazone nog één keer tot vijf punten, 56-51, maar daarna plaatsten de Lions een dodelijke 8-0 run en beslisten de strijd definitief in hun voordeel

Album Loon Lions vs Amazone

Loon Lions vs Amazone 10 okt 2015
Photos by Tine Sierink