Zaterdag: bezoek van Amazone

Zaterdagmiddag speelt Loon Lions een thuiswedstrijd tegen Amazone Utrecht Basketball.

De Utrechtse ploeg staat dit jaar weer onder leiding van coach Ray Laatst. Zijn terugkeer op het hoogste niveau betekent dat de VBL verrijkt is met een markante persoonlijkheid, die veel heeft betekend voor het Utrechtse vrouwenbasketball – en dat nog steeds doet.

Ray Laatst

Ray Laatst

Amazone won tot nu toe nog geen wedstrijd, maar zat er vorige week wel dichtbij, toe het met 64-62 van het CTO verloor. Roos Hof scoorde 25 punten. Naast dit toptalent beschikt coach Laatst over de Spaanse center Maria Massuet Puig en de Amerikaanse Ashley Engeln.

Verder maakte ex-Lion Maaike van de Bovenkamp haar comeback in de eredivisie en kwam Renee Hoveling over van Grasshoppers.

Bij Loon Lions is Denise Bloemkolk hersteld van haar blessure en maakte vorige week een rentree in de wedstrijd tegen het CTO.