Loon Lions met enige moeite langs CTO

Post-game interview Rob Brand

Een geoliede machine is Loon Lions bepaald nog niet, maar het Landsmeerse team was zondagmiddag wel goed genoeg om CTO Amsterdam te verslaan. In de Sporthallen Zuid werd het 68-77.

Marlous Nieuwveen was dit keer de meest productieve speelster. De veterane scoorde 18 punten en trok 8 rebounds naar beneden. Fieke Ligthart liet 16 punten en 9 rebounds aantekenen, Tanya Bröring 13 punten, 8 assists en 7 rebounds en Beau Baars had 11 punten.

Marlous Nieuwveen, 18 punten

Marlous Nieuwveen, 18 punten

Coach Rob Brand moest na afloop erkennen dat het geen goede wedstrijd was geweest. “We speelden in de eerste helft niet slim, met al die fouten. Dat ging in de tweede helft beter, maar aanvallend loopt het nog steeds niet lekker. We hebben nog geen enkele wedstrijd boven de 35% geschoten. Daar werken we aan, maar voorlopig moeten we het dus even van onze verdediging hebben.”

De Lions begonnen fanatiek aan de wedstrijd. Iets te fanatiek misschien zelfs, met 9 persoonlijke fouten in het eerste kwart, die leidden tot 14 vrije worpen en 10 punten van het CTO. De periode eindigde in een 19-17 voorsprong voor de thuisploeg.

In het tweede kwart kwam Loon Lions op een nog wat grotere achterstand toen Myrthe den Heeten met een driepunter 30-25 maakte. Sanne van Dongen antwoordde onmiddellijk van achter de boog, waarna Marlous Nieuwveen aan het werk ging onder de Amsterdamse basket. Negen punten van haar hand zorgden voor een 38-43 Landsmeerse voorsprong, maar Laura Westerik mikte op slag van rust in de buzzer nog een driepunter binnen, waardoor de ruststand op 41-43 werd bepaald.

Fieke Ligthart, 16 punten

Fieke Ligthart, 16 punten

In de tweede helft verdedigde Loon Lions wat minder doldriest, maar wel adequaat. Het CTO kreeg daardoor wat minder makkelijke punten aan de vrije worplijn, maar wist toch goed bij te blijven. Het derde kwart werd afgesloten bij een stand van 57-58.

Het verschil maakten de Lions in het laatste kwart. De verdediging werd wat scherper, hetgeen tot de nodige Landsmeerse steals leidde. Beau Baars scoorde vijf opeenvolgende punten om de stand op 59-73 te brengen en een steal met score van Fieke Ligthart zorgde voor 59-65.

Een time-out bracht voor het CTO geen ommekeer en Tanya Bröring zette even later het grootste verschil van de wedstrijd op het bord: 61-72. Die voorsprong kwam verder niet meer in gevaar.

Loon LIons @ CTO 15-10-2015