Woensdag: Dozy Den Helder

Omdat de competitie zeven teams stelt, is er elk weekend één team vrij. Dit weekend is het de beurt van Loon Lions. Daar staat tegenover dat de Lions woensdagavond aan de slag moeten in een midweekse thuiswedstrijd tegen Dozy Den Helder.

Het team van coach Robert Tinga versterkte zich met Gabriëlle van den Bosch (ex-Lekdetec), Janiek van Veen en Janis Ndiba (beiden ex-CTO) en – zoals bekend – Nadine Boesaart. Nadine liet vorige week tegen het CTO trouwens 14 punten aantekenen. Het zal vreemd zijn haar na 18 jaar Lions in een tenue van een andere club te zien rondlopen.

Nadine Boesaart

Nadine Boesaart

Dozy Den Helder won de wedstrijd tegen het CTO trouwens ruim met 88-66.

Daar staat tegenover dat de deze zomer naar Den Helder teruggekeerde Leonie Kooij deze week haar pensioen moest aankondigen wegens aanhoudende knieproblemen. Dat is niet alleen treurig voor Kooij zelf en voor het Helderse basketball, maar ook een verlies voor de competitie. Leonie hoort thuis in een select rijtje van Nederlandse speelsters die op Europees topniveau mee konden. Indien ze niet zoveel door blessures geplaagd was geweest, was ze ongetwijfeld een glanzende internationale profcarrière tegemoet gegaan.

Toch staat er met de nieuwe aanwinsten en blijvers als Maaike Klein en Maxime Essenstam het komende jaar een goed team in Den Helder, dat niet voor niets indruk maakte in de voorbereiding.

De wedstrijd in het Indoorcentrum Landsmeer begint om 20:30 uur.