Zaterdag, 17 uur, ICL: de eerste wedstrijd

Aanstaande zaterdag speelt Loon Lions de eerste wedstrijd van de competitie. Wat vroeger dan gebruikelijk, maar dat komt omdat de competitie het komend seizoen een aantal keren wordt stilgelegd omdat het Nederlands team deelneemt aan de Europese competitie.

Ook de aanvangstijd is niet zoals de laatste jaren gebruikelijk was. De wedstrijd begint om 17 uur. En dat komt omdat Loon Lions dit jaar pas inschreef toen alle competities al waren ingedeeld en datums en tijden waren vastgelegd. Daarom zit het mannenteam zaterdag op prime time en spelen de vrouwen een voorwedstrijd. Maar dat zal niet altijd zo zijn, de schema’s lopen niet synchroon. Het is dus zaak om op de website de tijden goed in de gaten te houden.

Solar-systemen Grasshoppers is de eerste tegenstander van dit seizoen. Het jonge team van coach Rick Driessen vormde vorig jaar al een lastige tegenstander. En het is niet zwakker geworden, met het contracteren van de Lions’ meest productieve speelster van vorig jaar, Sharon Beld.

Aan de andere kant liet het nieuwe Loon Lions in de oefencampagne ook goede dingen zien. In elk geval lijkt er een team te staan dat ervaren is, slim basketbalt en hard wil werken. Dat is geen slechte combinatie.

Sharon Beld, vorig seizoen

Sharon Beld, vorig seizoen