Loon Lions wint oefenpot van BBZ Opladen

Misschien had BBZ Opladen zijn dag niet en Loon Lions wel. Misschien ligt het niveau van de Nederlandse VBL toch wel een stukje hoger dan dat van de tweede Bundesliga. Hoe dan ook, de Lions wonnen de oefenpot tegen het Duitse team met ruime cijfers, 76-45.

Na het eerste kwart leidde Loon Lions met 17-8, waarna de rust aanbrak bij een stand van 34-24. In de tweede helft liepen de Lions over hun tegenstanders heen.

Coach Rob Brand beschikte over een iets ruimere selectie dan vorige week. Dit keer waren Corine Manuputty en Marlous Nieuwveen ook van de partij, zij het dat Marlous zich pas in de tweede helft bij het team kon voegen. De enkel van Beau Baars geneest sneller dan voorzien en dus stond ook zij op de vloer. Eliza Kucharska was afwezig en werd vervangen door José Verhulsdonck.

Sanne van Dongen knalde vijf driepunters raak en eindigde met 20 punten. Tanya Bröring scoorde 18 punten en Fieke Ligthart 15.

Corine Manuputty maakte haar debuut bij Loon Lions

Corine Manuputty maakte haar debuut bij Loon Lions