Loon Lions maakt goede indruk in oefenwedstrijd tegen US

In een eerste optreden voor eigen publiek liet het nieuwe Loon Lions gistermiddag een goede indruk achter. Hoewel coach Rob Brand slechts over zes min of meer gezonde speelsters kon beschikken, waren de Lions goed genoeg om het Amsterdamse US met 86-30 te verslaan.

Het ziet ernaar uit dat het Landsmeerse publiek het komend seizoen in elk geval op energieke optredens kan rekenen, met speelsters die erg graag hun wedstrijden willen winnen.

Tanya Bröring is overduidelijk de nieuwe leider op de vloer. Zij zet niet alleen de lijnen uit, maar neemt ook een flink deel van de puntenproductie voor haar rekening. In de oefenwedstrijd kwam ze tot 18 punten.

_DSC9256

Ook Tessel van Dongen en Eliza Kucharska lieten zien er zin in te hebben. Het voormalige Amsterdamse jeugdtalent Van Dongen is volwassen geworden en heeft tijdens haar rugbyperiode aan kracht en snelheid gewonnen. Hoewel haar driepuntsvizier gistermiddag nog niet helemaal op scherp stond, scoorde ze 13 punten, net als haar zus Sanne trouwens.

De productiefste speelster was de immer hard buffelende Fieke Ligthart, die maar liefst 30 punten liet aantekenen. Beau Baars zat met 10 punten ook in de dubbele cijfers.

Corine Manuputty en Marlous Nieuwveen konden niet bij de wedstrijd zijn wegens – uiteenlopende – persoonlijke verplichtingen en Denise Bloemkolk, Nina Burgert, Epiphany Etienne en Kim Hartman waren geblesseerd.

Rob Brand was tevreden. “Met name de instelling en de energie van het team vind ik veelbelovend. US was nog niet zo sterk als hun kampioensteam van vorig jaar, dus de uitslag van de wedstrijd zegt niet zoveel, maar ik heb genoeg goede dingen gezien om optimistisch te zijn. Op dit moment is ons grootste probleem dat we niet genoeg gezonde speelsters hebben, maar dit team is slim en gedreven – en dat is altijd een sterke combinatie.”

_DSC9046

Brand coachte ontspannen en liet tijdens de time-out ook zijn speelsters uitgebreid aan het woord. Een coachstijl die de Lions niet gewend zijn, maar wellicht goed past bij een team met nogal wat sterke persoonlijkheden en veel ervaring.

Loon Lions stond na het eerste kwart al op een voorsprong van 26-10. Met rust was deze uitgelopen tot 45-17 en na de derde periode tot 64-24.

Album Tine Sierink

Loon Lions vs US 5 september 2015