Kim Hartman langdurig uitgeschakeld

Loon Lions zal het de eerste maanden van het seizoen moeten doen zonder Kim Hartman. Een misstap tijdens de training leidde vorige week tot een voetblessure. Het ziet ernaar uit dat het letsel ernstig is.

“Er is een foto gemaakt en ik heb gelukkig niets gebroken”, aldus Hartman, die er weinig vrolijk bijzat tijdens de oefenwedstrijd van de Lions tegen US. “Het lijkt erop dat ik niet alleen pezen heb gescheurd, maar ook kapsel en misschien botvlies. Ik baal hier ontzettend van. Ik denk dat het minstens drie maanden gaat duren voordat ik weer terug ben.”

Een MRI moet nu uitwijzen hoe groot de schade precies is.

Voor het toch niet al te breed bezette Loon Lions is het uitvallen van de ervaren guard een tegenvaller, ook al omdat jeugdspeelsters Denise Bloemkolk, Nina Burgert en Epiphany Etienne eveneens niet inzetbaar zijn wegens blessures van verschillende aard.

V.l.n.r. Epiphany Etienne, Nina Burgert, Denise Bloemkolk en Kim Hartman

V.l.n.r. Epiphany Etienne, Nina Burgert, Denise Bloemkolk en Kim Hartman