Tessel van Dongen keert terug naar het basketball

Na een verblijf van drie jaar in de rugbywereld keert Tessel van Dongen terug naar het basketball. Dat maakte zij vandaag bekend. Tessel zal het komend jaar uitkomen voor Loon Lions en dus herenigd worden met haar zus Sanne.

Het sportieve multi-talent maakte de laatste jaren deel uit van het Nederlandse Ladies Sevens rugbyteam, dat aspiraties had om in 2016 deel te nemen aan de Olympische spelen in Rio. In juli werd duidelijk dat het Nederlandse rugbyteam deze droom niet zou waar maken, toen het als vierde eindigde in het Europese Qualifyer toernooi. De eerste drie teams gingen door.

Voor Tessel was deze uitschakeling aanleiding haar rugby-carrière stil te zetten en terug te keren naar de basketballsport.

Voor ze met rugby begon, maakte Tessel van Dongen deel uit van CTO Amsterdam vrouwenbasketball. Zij kwam ook uit voor de nationale U18 en U20.

Tessel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.