Marlous Nieuwveen en Corine Manuputty ook naar Lions

Dit weekend bereikte Loon Lions overeenstemming met Marlous Nieuwveen en Corine Manuputty. Beide speelsters zullen volgend seizoen in Landsmeer spelen.

Coaches Rob Brand en Molly McDowell hebben met deze toevoegingen hun team wel zo’n beetje compleet, met tot nu toe 11 speelsters. Gebrek aan ervaring zal in elk geval niet het probleem vormen, het komend seizoen. De Lions vormen een interessante combinatie van zeer ervaren speelsters en aanstormende jeugd.

Marlous Nieuwveen (35 jaar, 1.95 m) is natuurlijk bekend in Landsmeer. In het seizoen 2011-2012 speelde zij een belangrijke rol in het landskampioenschap, dat de Lions toen behaalden. Marlous is een van de meest succesvolle Nederlandse basketbalspeelsters ooit en speelde in de NCAA, de WNBA, bij verschillende Europese teams en bij een aantal Nederlandse eredivisieteams. Vorig seizoen stond ze bij Binnenland Rotterdam onder contract.

Spelverdeelster Corine Manuputy (29 jaar, 1.73 m) heeft ook uitgebreide eredivisie-ervaring. Ze speelde bij DAS, Grasshoppers, Leiden en laatstelijk bij Binnenland Rotterdam.

CorineMarlous