NBB laat Loon Lions toe tot VBL

Via zijn website heeft de Nederlandse Basketball Bond laten weten dat Loon Lions het komende seizoen alsnog welkom is in de eredivisie.

Een delegatie van het nieuwe Lions-bestuur voerde donderdagavond overleg met NBB-bstuurder Fred van Urk en technisch directeur Esther Wender.

Voorzitter René Bakker: “Het was een goed gesprek. We hebben laten weten dat we onze speelsters vrijgeven voor de wekelijkse trainingen van het Nederlandse teamen deelname aan de Europacup. Voor ons wordt het natuurlijk makkelijker om een team op de been te krijgen als je internationals geen beperkingen oplegt. Het nieuwe Lions-bestuur is ervan overtuigd dat je met samenwerking verder komt dan met tegenwerking. Je kunt binnen de NBB discussiëren over het te volgen beleid, maar het heeft weinig zin te blijven tegenwerken als dat eenmaal is vastgesteld. Constructief samenwerken met de NBB is dus de nieuwe lijn in Landsmeer, waarvoor op dit moment veel draagvlak bestaat in de club.”

“Vele supporters waren diep teleurgesteld over het niet-inschrijven”, aldus de kersverse voorzitter. “Voor hen doen we dit vooral. We zijn met een clubje mensen die de nodige bestuurservaring hebben bij elkaar gaan zitten en hebben acties uitgezet. Binnen een paar dagen was er al heel veel voor elkaar.”

“De overeenstemming met de NBB is nog niet het sluitstuk. De volgende stap is een team formeren. We gaan om tafel met de speelsters. Sommigen hebben ons al laten weten erg blij te zijn met onze actie, dus ik ga ervan uit dat we het rond gaan krijgen.”

René Bakker

René Bakker