Lions verliezen oefenpot van Nederlands team

Op de eerste dag van de Landsmeerse Sportweek diende Loon Lions gistermiddag als oefenpartner van het Nederlands team. De wedstrijd eindigde in een ruime overwinning van de Orange Angels: 82-45.

Ayla Simdorn (foto Inge Wiedijk)

Ayla Simdorn (foto Inge Wiedijk)

Het grote verschil is vooral te verklaren doordat bij de Lions enkele sleutelspeelsters ontbraken. Molly McDowell brengt haar vakantie door in de VS, Sharon Beld is op pad met het nationale 3×3-team en Myrthe Beld is geblesseerd. Fieke Ligthart viel in het derde kwart uit door een gevoelige por in het middenrif. Denise Bloemkolk en Epiphany Etienne ontbraken wegens ziekte.

De wedstrijd markeerde het laatste optreden van Ayla Simdorn, die in volgend seizoen samen met haar vriend in de Verenigde Staten haar geluk gaat beproeven met het opzetten van basketballkampen.

De oefenwedstrijd vormde ook het laatste wapenfeit van het coach-trio Laki Lakner, Johan Kaal en Brian Hirman. Opvolger Rob Brand was als gast aanwezig en benutte de middag om zich voor te stellen aan het team en individuele gesprekken te voeren met de speelsters.

Donderdag 11 juni van 19.00 – 21.00 uur zijn er try-out trainingen, open voor alle speelsters die denken dat ze het hoogste niveau kunnen halen.

Ayla Simdorn (foto Inge Wiedijk)

Ayla Simdorn (foto Inge Wiedijk)