Loon Lions pakt 2-0 voorsprong

In een volgepakte Landsmeerse sporthal liet Loon Lions geen misverstand bestaan over zijn intentie om een nieuw kampioenschap te behalen. Lekdetec werd met een schokkende 83-47 nederlaag naar huis gestuurd – een ongekend verschil in een finalereeks. De overwinning bracht de Lions op een 2-0 voorsprong in de serie.

Loon Lions dankte de zege vooral aan een nagenoeg perfecte verdediging, maar in tegenstelling tot vorige wedstrijd was nu ook het aanvalsspel effectief en bij vlagen zelfs fraai. De Lions waren geconcentreerd en fanatiek. De bezoeksters kregen nauwelijks vrije kansen om te schieten en leden veel balverlies.

De speelsters en de coaching staff hadden in de voorgaande dagen hard gewerkt om een aantal details goed te krijgen die zaterdag nog niet klopten. Coach Laki Lakner: “Dat is hoe het gaat in de play-off-finale. Het komt aan op uithoudingsvermogen en technische details. Je wilt niet weten hoeveel nachtelijke uren wij coaches achter de videoapparatuur zitten. Dan is het fijn om te zien dat de speelsters de meeste kleine detailveranderingen goed oppikken en zichzelf overtreffen.”

Nadine Boesaart is vrij gespeeld voor een driepuntspoging
Nadine Boesaart is vrij gespeeld voor een driepuntspoging

Fieke Ligthart ging voor elke bal en scoorde 20 punten. Sharon Beld kwam tot een dubbel-dubbel met 19 punten en 10 rebounds. Molly McDowell had 10 punten. Bij Lekdetec was Kris Biesters met 10 punten de enige speelster in de dubbele cijfers.

De wedstrijd ging gelijk op tot een stand van 12-10, maar daarna zetten de Lions via een 10-0 run een voorsprong van 22-10 op het bord. Het eerste kwart eindigde met een 25-12 marge in Landsmeers voordeel.

In de tweede periode haperde de aanval van Loon Lions even en kwamen de bezoeksters terug tot 27-20. Een nieuwe 10-0 run met zes punten van Sharon Beld bracht de ruststand echter op 37-20.

Een driepunter van Beau Baars en een score van Molly McDowell meteen na rust leverde een verschil van 22 punten op, 42-20. Vervolgens kwam Lekdetec weinig meer in het spel voor. Met soms oogstrelende combinaties leverden de Lions score na score af, terwijl aan hun kant van het veld de verdediging hermetisch gesloten bleef.

Het derde kwart werd afgesloten bij een stand van 60-37. Een driepunter van Gabriëlle van den Bosch bracht het verschil aan het begin van de vierde periode nog even op 60-40, maar vervolgens drukte Loon Lions het gaspedaal nog wat verder in en verdween voorgoed uit het zicht van het vermoeid ogende team uit Bemmel.

Zaterdag gaat de serie verder in de Betuwe.

Fotoalbum Tine Sierink

Loo-Lek_Summary

1 thought on “Loon Lions pakt 2-0 voorsprong

  1. Geweldig! Wat een wedstrijd! Blij dat ik er bij was. 2 down, 2 to go. Succes in Bemmel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.