Lions op matchpoint na winst op Binnenland

In de halve finale van de play-offs heeft Loon Lions de derde wedstrijd in haar voordeel beslist. In het Rotterdamse Topsportcentrum wonnen de Lions met 53-57 van Lintex Binnenland Rotterdam. De stand is daarmee op 2-1 gekomen. Als Binnenland zaterdag de stand niet gelijk trekt, staat Loon Lions in de finale.

Aanvoerder Molly McDowell gooit er altijd een flinke schep bovenop als er echt gewonnen moet worden en eindigde de wedstrijd met 21 punten. Fieke Ligthart maakte 14 punten en Kim Hartman had er 12.

Coach Laki Lakner was tevreden. “We hebben net als in de eerste wedstrijd goed verdedigd. Daar moeten we het van hebben. We hielden Binnenland op 53 punten, dat is niet verkeerd. Aanvallend was het minder. Binnenland stond drie kwarten in een zone en daar gingen wij niet goed mee om.”

Fieke Ligthart begon de wedstrijd productief voor Loon Lions, met 8 van de eerste 10 Landsmeerse punten. De Lions namen al snel een 6-15 voorsprong en het eerste kwart eindigde in een stand van 8-21.

Fieke Ligthart, 14 punten

Fieke Ligthart, 14 punten

Dat was toen coach Joost van Rangelrooy besloot op een zoneverdediging om te schakelen, waardoor de productie van de Lions opdroogde. Langzaam kropen de Rotterdamsen dichterbij. In de zesde minuut scoorde Marlous Nieuwveen 19-23, waarna Lisa van den Adel een driepunter binnenschoot en 22-23 maakte. Met rust stond Loon Lions met twee punten voor, 28-30.

Aan het begin van de derde periode kwamen de Lions voor het eerste achter, toen Corine Manuputty vanaf de vrijeworplijn 33-31 maakte. De rest van het kwart ging de wedstrijd gelijk op en de periode eindigde in een gelijke stand van 45-45.

Ook in de vierde periode bleef het spannend. Met nog een minuut te spelen maakte Rianne de Roos uit een aanvallende rebound 53-53. Tijdens de volgende aanval van Binnenland pakte Kim Hartman een steal en maakte met een lay-up 53-55. De daarop volgende aanval van Binnenland liep op niets uit, waarna de Lions met nog 4,2 seconden een lange aanval afrondden met een schot van Molly McDowell, dat afstuitte op de ring.

Belangrijk was dat Fieke Ligthart de aanvalsrebound pakte terwijl er een fout op haar werd gemaakt. Na een time out van Binnenland volgden een aantal fouten van het thuisteam, uitnemen door de Lions en ten slotte vrije worpen van Molly McDowell, die de eindstand van 53-57 op het bord zette.

Bin-Loo_Summary