Loon Lions neemt 1-0 voorsprong in halve finale

Loon Lions startte de halve finale van de play-offs met een ruime overwinning op Lintex Binnenland. In eigen huis wonnen de Lions met 65-43.

Randell van der Lee startte voor de afwezige Belinda Bos (griep) en eindigde met 16 punten als meest productieve speelster van de wedstrijd. Sharon Beld kwam tot 14 punten en Sanne van Dongen scoorde er 11. Molly McDowell maakte na een afwezigheid van een maand haar rentree op het veld.

Randell van der Lee, 16 punten

Randell van der Lee, 16 punten

Bij Binnenland liet Marlous Nieuwveen 11 punten aantekenen en Shay Selby 12. Coach Joost van Rangelrooy moest het doen zonder de geblesseerde Rianne de Roos, die op de bank Eline Kasius en Leonie Kooij gezelschap hield. Het aantal wisselmogelijkheden in het front-court wordt er voor de Rotterdamse coach niet groter op. Dat was vooral te merken in de tweede helft, toen Binnenland – misschien ook met de gewonnen bekerfinale van zaterdag nog in de benen – er duidelijk doorheen zat.

In de eerste helft hadden de Lions evenwel nog een hele kluif aan het Rotterdamse team. Lisa van den Adel startte de wedstrijd met een driepunter na een aanvallende rebound. In het eerste kwart volgden nog vier tweede-kans-scores van Binnenland, wat de bezoeksters hielp het kwart met 15-16 winnend af te sluiten.

De tweede periode ging de eerste acht minuten vrijwel gelijk op, met 7 punten van Sanne van Dongen voor de Lions. Met nog twee minuten voor rust schoot Randell van der Lee een driepunter binnen, 27-26, om meteen daarna 29-26 te maken. Kort voordat de buzzer klonk mikte Van der Lee een volgende lange-afstandsbom raak en bracht daarmee de ruststand op 34-28.

In het derde kwart trok Loon Lions verdedigend de teugels veel strakker aan. Keer op keer werd een 24-secondenovertreding afgedwongen of een steal gepakt. Verdedigende rebounds plukten de Lions nu doorgaans wél uit de lucht, al startte Lisa van den Adel opnieuw met een score uit een aanvalsrebound, 34-30. Maar daarna volgde een 8-0 run voor de Lions, die het verschil voor het eerst in de dubbele cijfers brachten, 42-40.

Het derde kwart eindigde in een stand van 46-38, maar de derde driepunter van Randell van der Lee zette een 15-2 Landsmeerse run in gang, die in de vijfde minuut leidde tot een stand van 61-40. Daarmee was de wedstrijd wel zo’n beetje gespeeld. Binnenland produceerde in het hele vierde kwart nog slechts 5 punten.

Zaterdag volgt in Landsmeer de tweede wedstrijd in de best-of-five serie. De opgooi vindt plaats om 19:30 uur.

Fotoalbum

Loo-Bin_Summary