Lions eenvoudig langs Amazone

Loon Lions had in eigen huis weinig moeite met hekkensluiter Amazone. Coach Laki Lakner zette zijn team zelden in de sterkste opstelling. Toch stonden de Lions in het derde kwart met 31 punten voor. Daarna geloofden ze het wel en wonnen uiteindelijk met 67-51.

Sharon Beld leidde de Lions met 14 punten en Kim Hartman had er 13. Bij Amazone blonk Roos Hof uit met 22 punten, waaronder vier driepunters.

KIm Hartman, 13 punten

KIm Hartman, 13 punten

Alleen in de eerste zeven minuten van de wedstrijd en in het laatste kwart hadden de bezoeksters iets in te brengen. In de achtste minuut leidde Amazone met 5-8 voordat Sharon Beld met een driepunter gelijk maakte. Driepunters van Kim Hartman en Nadine Boesaart – en nog een score van Hartman – zorgden vervolgens voor een stand van 16-8 na het eerste kwart.

In het tweede kwart breidde Loon Lions de marge nog wat uit tot 32-19 met rust. In de derde periode startte Laki Lakner in zijn standaard-opstelling en werd de wedstrijd definitief beslist. Een 11-0 run zorgde voor 43-19 alvorens Roos Hof in de vijfde minuut voor de eerste keer namens Amazone kon antwoorden. Na de periode stond het 56-25.

In het vierde kwart lieten de Lions de teugels vieren. Daarvan profiteerde vooral Roos Hof, die niet meer miste en 15 punten in het kwart liet noteren. Daardoor kreeg de stand voor de Utrechtsen toch nog een enigszins dragelijk aanzien.

Omdat concurrent Lekdetec verloor van Lintex Binnenland, staat Loon Lions nu weer op een (gedeelde) eerste plaats.

Loo-Ama_Summary