Loon Lions lijdt flink verlies bij CTO

Loon Lions liep vanavond een onverwachte deuk op in de wedstrijd tegen het CTO. En een flinke: de Lions verloren in de Sporthallen Zuid met 66-46. Een off-night, zoals er meer waren dit seizoen.

Na vijf minuten moest coach Laki Lakner al een time out nemen bij een achterstand van 16-4. De Lions deden het aanvallend slecht, maar liet verdedigend ook behoorlijk wat steken vallen. Het eerste kwart werd afgesloten bij een stand van 21-8. Bij het CTO had Emese Hof op dat moment al 12 punten gescoord en 5 rebounds gepakt.

In de tweede periode herpakte Loon Lions zich. Bij een stand van 21-14 nam coach Remy de Wit een time-out, maar moest vervolgens toezien hoe Loon Lions via een 0-13 run op 21-19 kwam. Pas halverwege het kwart kwam het talenteam tot de eerste score.

De periode vlak voor rust was echter weer voor het CTO. De kleedkamers werden opgezocht bij een stand van 32-26.

In het derde kwart ging het in een snel tempo bergafwaarts met de Lions. Janis Ndiba scoorde in de vierde minuut 41-28, waarna het CTO doorliep naar 52-28 aan het einde van het derde kwart.

Daarna was de wedstrijd wel gespeeld. De vierde periode was een formaliteit, waarin er niet veel aan de marge veranderde.

Sharon Beld scoorde 28 punten en Myrthe Beld 8.