Donderdag: Lintex-Binnenland/Rotterdam

Aanstaande donderdag reist Loon Lions af naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Lintex-Binnenland/Rotterdam.

Tot op heden ontmoetten beide teams elkaar drie keer. Twee maal in de reguliere competitie en één keer in de finale van de Final Four.

In de competitie leverde dat twee keer winst voor Loon Lions op. In de eerste confrontatie in Rotterdam was daar echter wel een verlenging voor nodig (73 – 77) na een gelijke stand van 65 – 65. Anderhalve maand later won Loon Lions in eigen huis met ruime cijfers (72 – 58).

In de finale van de Final Four op 21 december in Landsmeer leek Loon Lions op weg naar de derde overwinning plus de Final Fourtitel, maar was het uiteindelijk Lintex-Binnenland/Rotterdam dat er in een bloedstollende eindstrijd met de zege vandoor ging (76 – 77) en de titel prolongeerde.

Dat was balen, maar donderdag wil Loon Lions de bittere nasmaak met een overwinning wegspoelen. Dit zal geen gemakkelijke opgave worden, daar het Rotterdamse team steeds beter in vorm lijkt te komen.

Een forse streep door de rekening van trainer/coach Joost van Rangelrooy is het onverwachte vertrek van de Amerikaanse forward Tae’lor Purdy (aanpassingsproblemen en heimwee). Zij scoorde gemiddeld 12 punten en pakte 6 rebounds in gemiddeld 26 minuten speeltijd.

Of Laki Lakner over Myrthe Beld, Randell van der Lee en Ayla Simdorn kan beschikken is nog de vraag. Nina Burgert en Sanne van Dongen kunnen zeker niet meedoen.

De wedstrijd in het Topsportcentrum in Rotterdam begint om 20.00 uur. De EBS-bus vertrekt om 17.15 uur vanaf de sporthal. Supporters kunnen gratis meerijden.