Lintex-Binnenland/Rotterdam winnaar Final Four 2014

Lintex-Binnenland/Rotterdam is de winnaar van de Final Four 2014. In een bloedspannende finale won het team van coach Joost van Rangelrooy met één punt verschil van Loon Lions. Het werd 76-77.

Voor Loon Lions was het een teleurstelling deze editie van de Final Four niet in eigen huis te winnen, maar de Landsmeerse organisatoren konden tevreden terugkijken op een mooi evenement, met spannende wedstrijden, volle tribunes en een prima sfeer.

Binnenlandwint

Zera Butter scoorde weer uit alle hoeken en gaten voor Binnenland en liet 27 punten aantekenen. Taelor Purdy was met 13 punten de enige andere Rotterdamse speelster in de dubbele cijfers.

Bij Loon Lions scoorde Molly McDowell 21 punten en Belinda Bos 17. Kim Hartman had 13 punten en Sharon Beld 10.

De wedstrijd gingen voortdurend gelijk op. Geen van beide teams kon een gat slaan dat niet meteen weer door het andere werd gedicht.

Molly McDowell scoorde 9 punten in het eerste kwart, dat beëindigd werd met een minieme voorsprong voor Loon Lions, 18-17.

In de tweede periode sloegen de Lions voor het eerst een klein gaatje toen Randell van der Lee met een driepunter 36-28 maakte. Lintex-Binnenland antwoordde echter met een 0-10 run en de rust ging in met een 41-42 stand in Binnenlands voordeel.

In het derde kwart werd het nog 48-42 voor Loon Lions, maar daarna kreeg Binnenland wat meer greep op de wedstrijd. Michelle de Graaf mikte in de vijfde minuut een driepunter binnen om haar team voorgoed op voorsprong te zetten, 48-49.

De vierde periode brak aan bij een stand van 53-57. Binnenland bleef op voorsprong, maar de marge werd nooit groter dan zeven punten en Loon Lions bleef goed in het spoor. In de negende minuut was het 69-76 toen Molly McDowell met een driepunter 72-76 liet aantekenen en de wedstrijd de laatste, spannende fase inging.

McDowell maakte vanaf de vrije worplijn 73-76, waarna Taelor Purdy aan de andere zijde van het veld ook één van de haar bedeelde vrije worpen raak schoot: 73-77. Dat was precies genoeg. McDowell mikte met nog zeven seconden op de klok nog een driepunter binnen, 76-77, maar Binnenland wist na de time-out balbezit te houden en sleepte daarmee de Final Four-beker uit het vuur.

Belinda Bos, 17 punten

Belinda Bos, 17 punten

Laki Lakner ziet beperkingen

Laki Lakner van Loon Lions kon over de afloop niet tevreden zijn. “We waren geen deelnemer aan de Supercup, we zitten niet meer in het bekertoernooi en nu grijpen we ook nog naast de Final Four-beker. Er is nu nog maar één prijs te verdienen, maar dat is wel de mooiste. Daar gaan we nu voor. We zijn er in de eerste helft van het seizoen langzamerhand achter gekomen dat we beperkingen hebben en welke dat zijn. Daar moeten we nu aan werken, of er op een of andere manier omheen werken. Ik ga tijdens het kerstreces maar eens over een wat andere aanpak nadenken.”

Fotoalbum

Statistiek

Loo-Bin_Summary