Lintex-Binnenland/Rotterdam finalist Final Four

Lintex-Binnenland/Rotterdam wordt de tegenstander van Loon Lions in de finale van de Final Four. De Rotterdamsen wonnen in een spannende wedstrijd met 67-74 van Lekdetec.

Zera Butter leidde het Rotterdamse team met 28 punten. Taelor Purdy volgde met 20 punten en de “twin tower” Marlous Nieuwveen en Rianne de Roos scoorde er 11 en 10.

Bij Lekdetec was Karin Kuijt de meest productieve speelster met 19 punten. Yordi Kathmann had er 13 en Lisanne de Jonge 11.

Rianne de Roos heerst in de rebound

Rianne de Roos heerst in de rebound

Binnenland begon sterk met een 0-7 run. In de zesde minuut maakte Taelor Purdy met een driepunter 5-20. De eerste periode werd afgesloten met een 13-25 Rotterdamse voorsprong.

In de tweede periode kwam Lekdetec sterk terug. Purdy maakte met haar tweede driepunter nog 21-32 in de vijfde minuut, maar daarna raakte Binnenland niets meer. Via een 0-10 run bracht Lekdetec met rust het verschil terug tot 1 punt: 31-32.

Na rust leek Lekdetec de wedstrijd over te nemen. Karin Kuijt was moeilijk te stoppen voor de Rotterdamse verdediging. Met een driepunter bracht de Katwijkse in de derde minuut de stand op 40-34. Maar Lintex Binnenland bleef hinderlijk volgen. Het derde kwart eindigde in een 53-49 Bemmelse voorsprong.

In de vijfde minuut van het laatste kwart bracht Rianne de Roos Binnenland weer aan de leiding. Daarna ging Zera Butter aan het werk. Met 11 punten in drie minuten zorgde de Rotterdamse guard voor een 63-68 marge.

Karin Kuijt maakte in de voorlaatste minuut vanaf de vrije worplijn nog 67-68, maar Lisa van den Adel liet vervolgens met een kleine minuut op de klok een driepunter neerploffen die de wedstrijd definitief besliste: 67-71. Twee time outs volgden nog. Voor Lekdetec zat er weinig anders op dan fouten maken, maar Zera Butter en Marlous Nieuwveen hielden het hoofd koel op de lijn.

De finale tussen Loon Lions en Lintex-Binnenland/Rotterdam begint vanavond om 19:30 uur.

Binnenland

Fotoalbum