Loon Lions volledig van streek

In Bemmel was Lekdetec.nl vanavond met 67–58 te sterk voor Loon Lions. Dit betekende de derde verliespartij binnen acht dagen. Dat doet pijn in het Landsmeerse kamp. Veel pijn, maar is op dit moment wel de keiharde realiteit voor Loon Lions.

Vrijdag en zaterdag staat in Landsmeer de Final Four op het programma en wil het team van Laki Lakner een kans maken, dan moet deze week op de trainingen de schwung er wel weer inkomen.

Molly McDowell, Sharon Beld en Fieke Ligthart scoorden voor Loon Lions alle drie 12 punten.

Bij Lekdetec was Karin Kuijt met 18 punten topscorer. Jill Bettonvil noteerde een double-double met 10 punten en 16 rebounds.

In het eerste kwart nam Lekdetec direct het initiatief en een voorsprong. Via 8–4, 17–10 en 22–13 stond er 28–16 na tien minuten op het scorebord. Gelijk al een behoorlijke achterstand, echter niet onoverkomelijk.

In de eerste minuten van het tweede kwart brachten Molly McDowell en Sharon Beld de achterstand tot acht punten terug. Halverwege was het verschil zeven punten, maar dichterbij kon Loon Lions niet komen. Met de rust was de achterstand weer opgelopen tot elf punten, 41–30.

Wat Loon Lions ook in het derde kwart probeerde, het wilde maar niet lukken. Slechts elf punten kon aan het totaal toegevoegd worden. Daar stonden er vijftien van Lekdetec tegenover, 56–41.

Het vierde kwart begon hoopgevend met twee scores van Molly McDowell en een drietje van Beau Baars, 56–48. Vervolgens viel het aanvallend stil en wist Lekdetec te profiteren, 65–51. Loon Lions gaf zich echter nog niet gewonnen en zette een slotoffensief in. Denise Bloemkolk mikte er eerst drietje in en vervolgens een veldscore. Fieke Ligthart kwam ook goed door, maar daarna was de tijd op. Eindstand: 67–58.

Lek-Loo_Summary