Lions laat eerste steek vallen

Een wedstrijd in Katwijk is niet zomaar gewonnen, schreven we in de voorbeschouwing. En gelijk hadden we, want de Lions verloren hun wedstrijd van De Wit Grasshoppers met 76-72.

Daarmee heeft Loon Lions zijn eerste steek laten vallen in de reguliere competitie. Concurrent Lekdetec won eenvoudig van Amazone, dus de Lions moeten de eerste plaats nu weer delen met het team uit Bemmel.

In de eerste helft groeven de Lions een diep gat voor zichzelf, waar ze de tweede helft niet meer uit konden klimmen. Met rust bedroeg de achterstand 19 punten.

“Dat beeld hebben we meer gezien dit seizoen”, zei coach Laki Lakner. We hebben de neiging niet scherp genoeg aan onze wedstrijden te beginnen. “We kwamen om deze wedstrijd te spelen, maar niet om ‘m te winnen. Voor de rust toonden we geen enkele fighting spirit. Vaak kunnen we onszelf halverwege dan nog wel oppeppen in de kleedkamer, of we verzinnen iets taktisch en winnen we dan toch in de tweede de helft, maar dat kan niet iedere keer gebeuren.”

Toch was Lakner niet opvallend slecht gemutst. “Zo goed zijn we nog niet en het zat erin dat we ook in de competitie een keer zouden verliezen. Ik ben blij dat dit tegen Grasshoppers gebeurt. In Katwijk staat een goed gecoached team dat positief basketball speelt. Veel pressie, veel een tegen een; zoals het spel gespeeld moet worden. Ze wonnen verdiend.”

Een positief punt was de rentree van Randell van der Lee. De tweede scorer van het vorige seizoen mocht in totaal een kleine zeven minuten spelen. “Randell was trouwens een uitzondering wat betreft de vechtlust”, vond Lakner. “Zij had er duidelijk zin in.”

Sharon Beld leidde Loon Lions met 22 punten. Molly McDowell had er 16 en Kim Hartman kwam tot 13 punten. Fieke Ligthart liet 9 punten en 7 rebounds aantekenen.

Loon Lions begon inderdaad slecht aan de wedstrijd. Na vier minuten bedroeg de achterstand op de thuisploeg al 15-6. De Lions kwamen terug tot 19-15, maar stonden na het eerste kwart met 25-19 achter.

In het tweede kwart drukte Grasshoppers meteen door. Bij eens stand van 32-19 moest coach Laki Lakner een time-out nemen. Een tweede time-out volgde bij 42-26, maar niets hielp. De rust brak aan bij een achterstand van 50-31.

In de derde periode slaagde Loon Lions er nog niet in veel aan de achtersstand te doen (62-46), maar in het vierde kwart gingen ze aan het werk. Molly McDowell scoorde 9 van haar 16 punten in een inhaalrace die bijna slaagde. De reactie kwam echter te laat en leverde net te weinig op.

Met nog 2 minuten te spelen was de marge geslonken tot 7 punten, 72-65. De Wit Grasshoppers wankelde door de laatste minuten, maar hield nog net stand.

Gra-Loo_Summary