Loon Lions wint in Den Helder

Loon Lions behaalde in Den Helder een afgetekende 71-84 overwinning op Dozy Den Helder. De Lions blijven ongeslagen op kop in de Nederlandse eredivisie.

Fieke Ligthart scoorde 18 punten, Molly McDowell en Sharon Beld hadden er beiden 17. Belinda Bos kwam tot 14 punten.

Aanvankelijk zag het er niet goed uit voor Loon Lions. Na vier minuten stond het Landsmeerse team op een 10-0 achterstand en moest coach Laki Lakner een time out nemen. De Helderse voorsprong nam daarna nog toe tot 12-0 voordat Fieke Ligthart de eerste Landsmeerse punten liet aantekenen.

Het eerste kwart eindigde in een stand van 21-11. Ook in het tweede kwart bleven de Lions lange tijd op een flinke achterstand staan. Het werd zelfs 30-16 in de zesde minuut, alvorens Sharon Beld en Belinda Bos met driepunters de marge weer binnen de tien punten brachten: 30-21.

Kim Hartman maakte even later op assist van Belinda Bos 32-27 en Molly McDowell verkleinde in de laatste seconde voor rust de afstand tot 34-30.

Een 0-10 run meteen na rust bracht de Lions op een 34-40 voorsprong. Den Helder antwoordde echter met een 10-0 run en kwam op 44-40. De derde periode eindigde in een 50-48 voorsprong voor de thuisploeg.

In het vierde kwart sloegen de Lions definitief toe. Een steal en een score van Kim Hartman zorgden voor 54-59. Maar Dozy Den Helder bleef in de buurt. Met nog vier-en-een-halve minuut te gaan stond het 62-65. Twee scores van Fieke Ligthart verruimden de marge tot 62-70 en Nadine Boesaart maakte 62-72 met drie minuten op de klok.

De laatste drie minuten werden door Loon Lions vakkundig uitgespeeld. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en de marge werd zelfs nog wat ruimer. Sharon Bos nam de laatste score van de wedstrijd voor haar rekening: 71-84.

Den-Loo_Summary