Lions uit de beker

Het jaar 2015 zal niet de geschiedenis in gaan als een jaar waarin Loon Lions de Nederlandse beker won. De Lions werden zondagavond op pijnlijke wijze uitgeschakeld door Lekdetec.

Weer was er een spannende wedstrijd voorspeld en weer kwam de voorspelling niet uit. Dit keer was het Lekdetec dat met grote cijfers wist te winnen. In Bemmel werd het 74-56.

Molly McDowell scoorde 14 punten en Belinda Bos had er 12. Voor het overige wist geen enkele Lion in de dubbele cijfers te komen. Bedroeg in de vorige wedstrijd het schotpercentage nog 64%, dit keer lag het rond de 40%. Van de driepunters viel slechts 12,5%. Een ander verschil was dat Loon Lions slechts 28 rebounds pakte, tegen 39 in de vorige wedstrijd.

Loon Lions nam een 4-10 voorsprong, maar een 8-0 run van de thuisploeg veranderde de stand in 12-10. Vervolgens hadden de Lions het nakijken. Lekdetec liep in de eerste periode uit naar een marge van 10 punten (24-14) voordat Molly McDowell met een score in de buzzer de uiteindelijke kwartstand op 24-19 bepaalde.

Het tweede kwart kenmerkte zich door een lage productiviteit aan beide zijden. Loon Lions scorde slechts 4 punten, Lekdetec deed het iets beter met 10. Het resultaat was een ruststand van 34-23.

In het derde kwart breidde Lekdetec het verschil uit tot 56-38. Net als vrige week in Landsmeer was de laatste periode een formaliteit. De thuisploeg bereikte de grootste voorsprong bij een stand van 64-22. Daarna kon Loon Lions de schade nog wat beperken.

Lek-Loo_Summary