Na dit weekend nog maar één ongeslagen team in de eredivisie

Vanavond speelt Loon Lions tegen Lekdetec uit Bemmel. “Good old” René van der Wielen – in 2007 won hij als coach van ProBuild Lions de Nederlandse beker – heeft de coaching weer op zich genomen en wordt geassisteerd door Anouk Biesters. De door blessures geplaagde ex-international en ex-Lion hing deze zomer haar basketballschoenen in de wilgen.

Het team uit Bemmel doet het tot nu toe uitstekend in de eredivisie. Het is een jong, snel en tot op het bot gemotiveerd team, dat op dit moment – net als Loon Lions – nog ongeslagen is.

Vanavond dus de wedstrijd van de waarheid – dat wil zeggen: de voorlopige waarheid, want de competitie duurt nog lang. Loon Lions is nog lang niet op sterkte, zoal de nipte overwinning op het CTO vorige week liet zien.

Belangrijke speelsters ontbreken nog. Randell van der Lee was vorig jaar met 14,7 punten per wedstrijd na Molly McDowell (15,2 ppw) de tweede scorer van het team. Zij liep deze zomer in het nationale 3×3-team een achillespeesblessure op en is nog steeds niet speelklaar. Ook topper Mirthe Beld ontbreekt nog, al doet ze de laatste wedstrijden wel al mee aan de warming up. Het ziet er naar uit dat haar entree aanstaande is. Verder doet coach Laki Lakner het nog steeds zonder Mirthe Meskers, Nina Burgert, Ayla Simdorn en Moira van Leeuwen.

Daar staat tegenover dat andere jeugdspeelsters als Epiphanny Etienne en Denise Bloemkolk het erg aardig doen in de eredivisie. De vijftienjarige Denise scoorde tegen het CTO in één helft 11 punten, waarvan 9 uit driepunters.