Loon Lions verrassend simpel langs Lekdetec

Iedereen had zich opgemaakt voor een spannende wedstrijd tussen de twee ongeslagen teams van de eredivisie, maar verrassend genoeg viel de beslissing in het eerste kwart. Loon Lions leidde toen al met 26-8 en gaf die voorsprong niet meer weg. Uiteindelijk werd het 88-62.

De door Star by GL in het nieuw gestoken Lions speelden een prima wedstrijd, met maar liefst zes speelsters in de dubbele cijfers. Sanne van Dongen scoorde 17 punten, Belinda Bos had er 14, Molly McDowell 13, terwijl Fieke Ligthart en Kim Hartman elk 12 punten bijdroegen en Sharon Beld een double-double liet noteren met 11 punten en 11 rebounds.

Bij Lekdetec had Karin Kuijt 17 punten en Gabriëlle van den Bosch 10.

Belinda Bos zette meteen de toon met een driepunter en binnen vijf minuten stond het 13-2. Driepunters van Sanne van Dongen en Molly McDowell in de laatste minuut van de periode zorgden voor een verschil van 18 punten: 26-8.

In het tweede kwart bleven de Lions een hoog percentage van hun schoten raak mikken (over de hele wedstrijd 63,8% uit het veld). Coach René van der Wielen van Lekdetec zette zijn team halverwege het kwart in een zone-verdediging, maar ook dat mocht niet baten tegen de ontketende Lions.

Met rust was het verschil opgelopen tot 27 punten: 49-22.

In de tweede helft ging de wedstrijd meer gelijk op. Lekdetec won het derde kwart met 18-21, maar dat veranderde weinig aan het enorme verschil. De vierde periode brak aan bij een stand van 67-43.

In het laatste kwart bracht coach Laki Lakner zijn jeugdspeelsters in het veld. Deze deden het heel aardig tegen de press die de bezoeksters inmiddels van stal hadden gehaald. De Lions wonnen zelfs de periode met 21-19. Denise Bloemkolk zette de eindstand van 88-62 op het bord, waarna Loon Lions zich het enige ongeslagen team in de eredivisie mocht noemen.

Loo-Lek_Summary

Denise Bloemkolk

Denise Bloemkolk

Fieke Ligthart

Fieke LIgthart

Molly McDowell

Molly McDowell