Loon Lions verslaat Dozy Den Helder

Loon Lions speelde geen goede wedstrijd, maar won in eigen huis toch redelijk gemakkelijk van Dozy Den Helder. Het grootste deel van de wedstrijd stonden de Lions op voorsprong en de marge bedroeg uiteindelijk acht punten: 70-62.

Hoewel de oefenwedstrijd van twee weken terug eindigde in een nipte Helderse overwinning, gaf deze ontmoeting in Landsmeerse kringen toch aanleiding tot optimisme over de uitslag van de eerste krachtmeting in de competitie. “We hebben met allerlei dingen geëxperimenteerd in die wedstrijd en toch was het nog een close game”, aldus coach Laki Lakner.

Sharon Beld, 12 punten, 6 rebounds

Sharon Beld, 12 punten, 6 rebounds

Het optimisme over de uitslag bleek gerechtvaardigd. Het spel van de Lions leidde bij coach Lakner echter niet tot grote tevredenheid. Loon Lions hield Den Helder op 62 punten. “Dat ging redelijk”, vond coach Lakner. “Maar aanvallend leek het nog nergens op. Het gaat nog wel wat tijd kosten om een team te worden. Intussen moeten we zien dat we de wedstrijden wel winnen. Dat zal vooral in de verdediging moeten gebeuren.”

Molly McDowell leidde de Lions met 14 punten. Belinda Bos en Kim Hartman hadden beiden 13 punten en Sharon Beld 12. Hartman trok bovendien 8 rebounds naar beneden en Beld 6.

Bij Dozy Den Helder scoorde Maxime Essenstam 21 punten.

Fieke Ligthart

Fieke Ligthart

Den Helder ging voortvarend van start met een 0-8 run. Een time-out van coach Lakner bij een stand van 1-10 was nodig om het team weer op het spoor te zetten Lakner verordonneerde een press-verdediging. Dat zorgde ervoor dat de Lions het gat langzaam dichtten, tot 12-14 na het eerste kwart.

In de tweede periode zette Sanne van Dongen met een driepunter het Landsmeerse team voor het eerste op voorsprong, 15-14. De marge bleef klein tot de rust, die aanbrak bij een stand van 26-23.

Epiphanny Etienne maakte haar thuisdebuut in de eredivisie

Epiphanny Etienne maakte haar thuisdebuut in de eredivisie

Scores van Maaike Klein en Akill Simpson zetten Den Helder na rust weer op kop: 26-27. Daarna wisselden de teams de leiding, maar in de vijfde minuut maakte Kim Hartman met een driepunter de Landsmeerse koppositie definitief, 38-36.

Sharon Beld vergrootte het gat tot 49-40, maar bij het einde van het kwart waren de bezoeksters weer dichterbij gekropen: 49-45.

Door een productieve periode van met name Belinda Bos trok Loon Lions in de vierde periode de wedstrijd definitief naar zich toe. Met een driepunter en een drive zette de veterane een voorsprong van dubbele cijfers op het bord, 58-48.

Deze bleef zo ongeveer in stand tot het einde en het Landsmeerse publiek zag de zege niet echt meer in gevaar komen.

Sanne van Dongen

Sanne van Dongen