Loon Lions start competitie met simpele winst

Loon Lions kon in de eerste competitiewedstrijd niet beschikken over Mirthe Meskers, Ayla Simdorn, Nina Burgert, Myrthe Beld, Moira van Leeuwen en Randell van de Lee. Zij waren allen nog geblesseerd. Ondanks dit gemis had Loon Lions zondagavond geen kind aan promovendus Amazone. In Utrecht werd het 39 – 63 voor het team van Laki Lakner, waarin Denise Bloemkolk en Epiphany Elienne op zeer verdienstelijke wijze hun eredivisiedebuut maakten.

Epiphany Elienne en Denise Bloemkolk

Epiphany Elienne en Denise Bloemkolk

Sanne van Dongen werd topscorer met 20 punten en Molly McDowell kwam tot 10 punten.

Na de wedstrijd complimenteerde Laki Lakner gelijk de twee debutantes: “Denise en Epiphany hebben het goed gedaan! Tja…… en wat de wedstrijd betreft, daar zaten nog wat slordigheden in. Met name in het afronden van de aanvallen”.

Amazone nam brutaal de leiding en bleef via 4 – 2, 10 – 6, 14 – 10 en 16 – 12 aan de goede kant van de score. Dit was vooral te danken aan slordigheden in het spel van Loon Lions. In de verdediging werd teveel ruimte gegeven en in de aanval veel gemist. Een 0 – 4 run in de laatste minuut, waaronder de tweede score van Epiphany Etienne, bracht Loon Lions op gelijke hoogte (16 – 16).

In het tweede werd de verdediging aangetrokken en de aanval aangescherpt. Binnen no-time stond er 16 – 28 op het scorebord door onder andere schoten vanachter de boog van Belinda Bos en Sanne van Dongen. Een Utrechtse time-out zorgde even voor een hapering (23 – 28), maar daarna waren Nadine Boesaart en Sharon Beld trefzeker. Ruststand: 23 – 33.

Gelijk in de eerste minuut van het derde kwart bracht Nadine Boesaart met een driepunter het verschil op dertien punten. Loon Lions leek de juiste speelwijze te hebben gevonden en bouwde de voorsprong steeds verder uit (27 – 46). Echter slordigheden hielpen Amazone het verschil kleiner te maken (33 – 46).

Met een 0 – 10 run werd de wedstrijd definitief in Landsmeers voordeel beslist. Amazone voegde in het restant van het vierde kwart nog zes punten aan haar totaal toe en Loon Lions zeven. Eindstand: 39 – 63.