Loon Lions komt een punt tekort tegen Dozy Den Helder

Zondagmiddag bezocht Loon Lions Dozy Den Helder voor een oefenwedstrijd. Ook coaches moeten de gelegenheid krijgen om eens te oefenen op het hoogste niveau, dus nam assistent-coach Johan Kaal de honneurs waar voor Laki Lakner, terwijl Brian Hirman (coach van de U16 van Loon Lions) optrad als assistant-coach. Dit om te bevorderen dat de Lions-teams naadloos op elkaar aan kunnen sluiten. Laki Lakner zat ook op de bank, maar speelde slechts een bijrol.

Loons Lions speelde geen goede wedstrijd. Na het eerste kwart stond het Landsmeerse team op een 21-16 achterstand. In de tweede periode kropen de Lions dichterbij, 28-27, maar door een 8-0 run van Den Helder kwam de thuisploeg op een voorsprong van 36-30 met rust.

In de derde periode kwam Loon Lions op een 49-53 voorsprong en sloeg met nog vijf minuten te spelen in het laatste kwart een gat van 54-63. Met nog twee minuten te gaan stond het nog 64-69, maar onder meer door een driepunter van Maaike klein wist Den Helder in de reguliere speeltijd nog op 70-70 te komen.

In de verlenging scoorde de thuisploeg net een puntje meer, zodat de zege in Den Helder bleef.

Over twee weken treffen beide Noord-Hollandse teams elkaar weer, maar dan in de reguliere competitie.

Sharon Beld scoorde 14 punten, Fieke Ligthart 13, Nadine Boesaart 12 en Molly McDowell 11.