Nederlandse U16 verliest van Duitsland

De Nederlandse U16 met Denise Bloemkolk heeft in de halve finale van de B-EK niet van Duitsland kunnen winnen. In de Estlandse hoofdstad Talinn verloren de Orange Angels met 57-38.

Het team van bondscoach Bart Sengers stond geen enkele keer aan de goede kant van de score, maar bleef tot in het vierde kwart rond een marge van 10 punten volgen, zodat de hoop op een zege lang bleef leven. Met rust was de stand 29-23.

Nadat Laura Westerik aan het begin van de derde periode met een jumper 29-25 had gemaakt, volgde een 7-0 Duitse run, waardoor een marge van 36-25 ontstond.

Dat verschil bleef min of meer tot stand tot in het laatste kwart, waarin de Duitse ploeg met een nieuwe run (8-0) definitief uit zicht verdween.

Laura Westerik scoorde 12 punten en pakte 7 rebounds voor Nederland. Denise Bloemkolk speelde 27 minuten en was de tweede scorer met 7 punten. Denise pakte bovendien 6 rebounds, maar moest ook 7 turnovers laten aantekenen.

Vandaag om 15:45 uur Nederlandse tijd spelen de Orange Angels om de 3e en 4e plaats tegen Slovenië. Dat is een wedstrijd die er nog zeker toe doet, want de derde plek geeft recht op promotie naar de A-divisie.