Nadine en Fieke met zomerreces; Nina in Frankrijk met U18

Voor de volwassen nationale team is het zomerseizoen voorbij. De Orange Angels verloren hun vier kwalificatiewedstrijden tegen Rusland en Zweden. Maar voor Nadine Boesaart was het een mooie en leerzame ervaring. De Landsmeerse veterane speelde in drie wedstrijden gemiddeld 9 minuten en liet 1,7 punten en 1,3 rebounds noteren.

Haar nieuwe teamgenote Fieke Ligthart is inmiddels een vaste waarde voor het Nederlands team en speelde gemiddeld 21,5 minuten, waarin ze tot 2 punten en 3,3 rebounds per wedstrijd kwam.

Nina Burgert is op dit moment met de U18 in Frankrijk. Daar begon het team van bondscoach Remy de Wit met de voorbereiding op het EK in de A-divisie. Dat wordt van 17 tot en met 27 juli gehouden in Matosinhos, Portugal.

Nina Burgert: 6 punten

Nina Burgert: 6 punten

In het Franse Rezé wordt een sterk bezet internationaal toernooi gehouden. De U18 verloor daar donderdag met 69-45 van Turkije, maar won vrijdag met 58-68 van Frankrijk. Vanmiddag spelen de Orange Angels tegen Kroatië.