Ook Sharon Beld komt naar Loon Lions

Na Fieke Ligthart heeft ook international Sharon Beld besloten het volgend jaar voor Loon Lions te uitkomen. De 1.86 m lange forward bereikte gisteren overeenstemming met Loon Lions’ algemeen manager Sabrina Oudkerk Pool.

SharonMug429

De uit Tubbergen afkomstige Sharon Beld speelde voor Jolly Jumpers, maakte een uitstapje naar het CTO en ging twee jaar geleden in Duitsland spelen bij New Baskets Oberhausen. Met dit team bereikte zij het afgelopen seizoen de finales van de play-offs, ten koste van het hoger geklasseerde Chemcats Chemnitz, waarin Fieke Ligthart speelde. Gezien de slechte seizoenstart van Oberhausen had niemand dat verwacht.

Beld speelde dit seizoen een voorname rol in de onverwachte opmars van Oberhausen. De forward miste geen duel, had een hoog aantal speelminuten en eindigde met een gemiddelde van 11 punten en 4,2 rebounds.

SharonSabrinaLoon429

Al op jonge leeftijd kwam Sharon Beld uit voor het Nederlands team en was de laatste jaren een vaste waarde bij Oranje. Op dit moment maakt ze – uit eigen wil – geen deel uit van de nationale selectie.