Coach Ilija Bozovic neemt ontslag

Coach Ilija Bozovic heeft vandaag zijn ontslag bekend gemaakt in een bijeenkomst met het team en de staf van Loon Lions.

De coach had bij algemeen manager Sabrina Oudkerk Pool voor het begin van de play offs al aangekondigd volgend jaar niet meer verder te willen.

Ilija

Persoonlijke omstandigheden spelen daarbij een rol. “Ik heb een full time baan en een gezin met jonge kinderen. Het is voor mij eenvoudigweg te zwaar gebleken om dit te combineren met een veeleisende nevenfunctie als hoofdcoach van een topclub als Loon Lions”, aldus Ilija Bozovic. “Ondanks dat het seizoen niet gebracht heeft wat we wilden, was het een leerzame ervaring dit jaar en ik ben er trots op dat ik deze club heb mogen coachen. Ik neem het komend jaar een sabbatical en daarna zie ik wel wat zich aandient.”

Speelsters en stafleden spraken na de aankondiging van Bozovic hun waardering uit voor de toewijding en open houding die de coach tijdens het seizoen heeft getoond.

“Het is jammer, want wij mikken in principe op langere verbintenissen dan één jaar”, zei Sabrina Oudkerk Pool. “Maar wij gaan nu op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Ik hoop snel bekend te kunnen maken wie dat is.”