Onnodig vrijdagavond-verlies voor de dames van Apollo u20.

Om te beginnen zat de sfeer er goed in. Trouwe maar langdurig geblesseerde Tessa de Bie en super supporter Delicia van West waren aanwezig op de bank en de dames waren aan beide kanten klaar voor de wedstrijd. Apollo ging uiteraard voor de winst, maar BV Hoofddorp had wat recht te zetten, aangezien de wedstrijd in de Apollohal verloren werd.

Aan de kant van Apollo werd de wedstrijd gestart met Thelma Grotendorst, Beau Baars, Mirthe Meskers, Denise Bloemkolk en Zita Nelissen. Beide teams gingen aardig van start, maar de wedstrijd kwam niet heel erg op gang en er werden aan beide kanten wat ballen gemist. De eerste score was aan de kant van Hoofddorp, twee punten voor oud-Apollospeelster Mirte Scheper. Kort daarop vielen ook de eerste punten voor Apollo met een mooie steal en 2 punten van Nina Burgert, die vervolgens in de 5e minuut ook een mooi drietje scoorde.

Een mooie pass van Denise Bloemkolk wordt afgemaakt door Mirthe Meskers en Zita Nelissen staat goed te verdedigen met een paar goede rebounds, maar tegen het eind van de periode komt Hoofddorp ook mee. Stand na de eerste kwart: 13-14 voor de dames van Apollo.

De eerste twee punten in de tweede kwart zijn wederom voor Hoofddorp, maar deze worden gelijk beantwoord met een vrije worp, een driepunter van Beau Baars en een score van Mirthe Meskers. De wedstrijd gaat gelijk op, er worden aan beide kanten punten gescoord maar ook vrij veel ballen gemist. Er valt een technische fout aan de kant van Hoofddorp, Beau Baars heeft een steal en verzegelt deze met twee punten en met 27-29 gaan de dames van Apollo de rust in. Belangrijk voor de tweede helft: agressie en energie vasthouden, het rebounden herpakken.

In de derde kwart zakt Apollo helemaal weg. Een driepunter van een van de dames uit Hoofddorp wordt nog beantwoord met een driepunter van Beau Baars, maar daarna is Apollo helemaal uit de wedstrijd en loopt Hoofddorp uit naar 41-35. Er wordt aan de vierde kwart begonnen met een achterstand van 45-41.

In de laatste kwart blijft deze achterstand helaas zo groot. We komen niet meer dichterbij dan een verschil van 4 punten en lopen steeds ietsjes uit. Apollo speelt gehaast en heeft moeite met de zone van Hoofddorp. Met nog 2,5 minuut op de klok is de achterstand 7 punten. We komen nog even terug naar een verschil van 4 met 1,40 op de klok, maar daarna is het gedaan. De wedstrijd gaat verloren met 58-66

Bron: Andrea Volkers