Matig spelend Lions wint van Den Helder

Loon Lions speelde geen goede wedstrijd, maar gaf net genoeg om Dozy Den Helder met een nederlaag naar huis te sturen. In eigen huis wonnen de Lions met 71-64.

Molly McDowell scoorde 17 punten, Anete Horelika zette haar double-double-streak voort met 16 punten en 10 rebounds. Kim Hartman kwam tot 12 punten en Randell van der Lee en Kesha Mosley scoorden er beiden 10. Mosley liet daarnaast nog 8 rebounds aantekenen.

Loon Lions startte slecht en kwam op een 1-6 achterstand. Even later schoot Maxime Essenstam een driepunter binnen voor Den Helder en zette haar team op een 3-9 voorsprong.

Anete Horelika

Anete Horelika

Het eerste stand eindigde in een 18-22 Helderse voorsprong.

In het tweede kwart bracht Kim Hartman de Lions langszij, 24-24, en zorgde Kesha Mosley voor de eerste voorsprong: 26-24. Door een driepunter van Maaike Klein kwam Den Helder nog even naast Loon Lions, 33-33, maar Kim Hartman zette met een driepunter de ruststand van 38-35 op het bord.

Gedurende het derde kwart bleven de Lions op voorsprong staan, maar wisten Dozy Den Helder niet af te schudden. Aan het eind van de periode stond het 53-47.

Kim Hartman

Kim Hartman

Anete Horika bracht in de laatste periode van achter de driepuntslijn het verschil in de dubbele cijfers: 63-56. Een 0-8 Helderse run zorgde echer weer voor aansluiting. Zo stond het met nog 3 minuten op de klok ineens weer 63-61.

Zes Landsmeerse punten volgden als antwoord, inclusief een driepunter van Randell van der Lee. Het werd 69-61 met nog één minuut op de klok. De wedstrijd was daarmee beslist. In de laatste minuut scoorde Maaike Klein nog 69-64, maar Molly McDowell stelde de zege veilig met twee geslaagde vrije worpen.

Molly McDowell

Molly McDowell