Getergd Loon Lions zet Lekdetec.nl opzij en pakt koppositie terug.

Loonlions vs Lekdetec

Met een klinkende overwinning op directe concurrent Lekdetec.nl heeft Loon Lions zich knap hersteld van de twee nederlagen eerder deze week. In Bemmel werd het na een bliksemstart 55 – 74 voor het Landsmeerse team. Door deze overwinning neemt Loon Lions de koppositie van Lekdetec.nl weer over.

Anete Horelika was wederom ongenaakbaar. Zij noteerde voor de 9e keer op rij een double-double met 27 punten (1 driepunter) en 14 rebounds. Molly McDowell behaalde ook een double-double met 13 punten en 10 rebounds. Keshia Mosley kwam tot 10 punten.

Bij Lekdetec.nl scoorden Loyce Bettonvil (1 driepunter) en Gabriëlle van den Bosch (2 driepunters) allebei 15 punten.

Na de wedstrijd stond Ilija Bozovic van oor tot oor te glunderen. “Het team heeft het vanavond echt fantastisch gedaan. De spelletjes die we van de week geoefend hebben, hebben ze heel goed uitgevoerd. En dan die passie en inzet! Ze gingen er vol in en iedereen droeg zijn steentje bij. Ik heb genoten en ben reuze trots op ze. Het hele team heeft een groot compliment verdiend!”

Loon Lions ging furieus en messcherp van start en binnen no-time stond er, mede dankzij zes punten van Kim Hartman, 0 – 8 op het scorebord. Lekdetec probeerde wel tegengas te geven, maar was niet opgewassen tegen het gedreven spelende Loon Lions. Anete Horelika schoot uit alle standen raak en via 3 – 18, een gigantisch block van Keshia Mosley, was de kwartstand 7 – 24.

In het tweede kwart ging Loon Lions onverstoorbaar door. Lekdetec wist niet waar ze het zoeken moesten. De verdediging stond als een huis en de ene na de andere aanval werd doeltreffend afgerond. Met name door Anete Horelika en Molly McDowell. Aan het einde van het kwart was het verschil opgelopen tot 27 punten. Ruststand: 19 – 46.

Tot de vijfde minuut in het derde kwart waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar, getuige de 28 – 53 tussenstand. Inmiddels zat Loon Lions in foutenlast en daar maakte Lekdetec met een 100% score van de vrije worplijn dankbaar gebruik van, 34 – 53. En toen Gabriëlle van den Bosch er in de laatste minuten twee driepunters in mikte was het verschil teruggebracht tot vijftien punten, 40 – 55.

Anete Horelika en Keshia Mosley maakten gelijk in de eerste minuut van het laatste kwart een einde aan de Bemmelse hoop op een stunt, 40 – 59. Lekdetec probeerde het nog wel, maar iedere score werd beantwoord met een Landsmeerse tegenscore. Via 53 – 67 in de zevende minuut werd het uiteindelijk 55 – 74.