Verlies Loon Lions door off-day

Loon Lions zat vanaf het begin niet goed in de wedstrijd en daar profiteerde De Wit-Grasshoppers optimaal van. Via de kwartstanden 9 – 23, 26 – 33 en 41 – 50 werd het uiteindelijk 54 – 65 voor het team uit Katwijk.

Molly McDowell scoorde 19 punten ( 1 driepunter) en Anete Horelika volgde met 11 punten (eveneens 1 driepunter).

Bij De Wit-Grasshoppers kwam Fleur Kuijt tot 20 punten (2 driepunters) en had Inez van Hulsen er 10.

“Vandaag speelden wij onze slechtste wedstrijd van dit seizoen”, sprak coach Ilija Bozovic direct na de wedstrijd. “Wij waren niet bij de les, misten eenvoudige lay-ups, vergaten te rebounden en maakten verkeerde keuzes. Dan kun je eigenlijk ook niet winnen en dat deden wij ook niet. Gelukkig was er ook nog wel een lichtpuntje, namelijk het goede spel van Mirthe Meskers”.

Bij Loon Lions ontbrak Kim Hartman. Zij was nog onvoldoende hersteld van de spierblessure in haar bovenbeen die zij in de bekerwedstrijd tegen Dozy Den Helder had opgelopen. Sanne van Dongen nam haar plaats als starter in.

De eerste scores waren voor de Wit-Grasshoppers. Via 0 – 4 werd het in de derde minuut gelijk (6 – 6). Vervolgens plaatste het Katwijkse team, ondanks een Landsmeerse time-out in de zevende minuut, een 0 – 15 run. Pas in de laatste minuut wist Anete Horelika vanachter de boog het netje weer te vinden. In de daarop volgende aanval zette Marlous Nieuwveen de kwartstand 9 – 23 op het scorebord.

In het tweede kwart startte Loon Lions scherper. Dankzij een driepunter en een gewone score van Mirthe Meskers plus twee punten van Anete Horelika kwam Loon Lions op 16 – 24. Voor coach Ivo Boom van Grasshoppers reden om in de vierde minuut een time-out te nemen en met succes. Binnen drie minuten was het verschil weer veertien punten, 16 – 30. Een 10 – 0 run in de laatste drie minuten deed Grasshoppers wankelen (26 – 30), maar Fleur Kuijt wist met een drive plus bonus het verschil weer op zeven punten te brengen. Ruststand 26 – 33.

Met een drietje in de buzzer zorgde Renée Hoveling gelijk in de eerste minuut van het derde kwart voor een verschil van tien punten. Molly McDowell wilde echter nog van geen wijken weten en zorgde – ondanks het incasseren van een vierde persoonlijke fout – voor vijf punten op rij. En toen Mirthe Meskers haar tweede driepunter binnenschoot was het verschil wederom nog maar vier punten, 36 – 40. Het lukte Loon Lions wederom niet door te zetten en daar maakte Grasshoppers handig gebruik van, 41 – 50.

Wat Loon Lions ook in het laatste kwart probeerde, het wilde gewoon nog steeds niet. Bij Grasshoppers wilde het allemaal wel en liep uit naar 47 – 65. In de laatste twee minuten knabbelde Loon Lions nog iets van de achterstand af, maar de wedstrijd was reeds beslist. Eindstand: 54 – 65.

Woensdag 5 maart wacht de volgende wedstrijd. De halve finale beker tegen Binnenland/Rotterdam. Thuis om 20.30 uur.