De Wit-Grasshoppers

Zaterdagavond ontvangt Loon Lions het team van De Wit-Grasshoppers. Het team van coach Ivo Boom verzamelde tot nu toe acht punten uit acht wedstrijden. Het Katwijkse team won twee keer van Jolly Jumpers, een keer van Dozy Den Helder (thuis) en een keer van Lekdetec.nl (uit). Met name de ruime overwinning in Bemmel (48 – 68) boezemde veel ontzag in.

Afgelopen woensdag stonden beide teams in de halve finale om de Carla de Liefde Trofee opnieuw tegenover elkaar en leek De Wit-Grasshoppers wederom de winst te pakken. Uiteindelijk profiteerde Lekdetec in het laatste kwart van een korte niet bij de lesperiode van de Katwijksen en ging met de winst aan de haal (65 – 63). Sonja Kuijt, Fleur Kuijt en Marlous Nieuwveen scoorden in deze wedstrijd ieder 10 punten.

De Wit-Grasshoppers is dus niet voor de poes en Loon Lions zal vol aan de bak moeten om de eerste plaats in de competitie te behouden. Coach Ilija Bozovic kan zaterdag weer over Kim Hartman beschikken. Zij is voldoende hersteld van de spierblessure in haar bovenbeen.

De wedstrijd begint om 19.30 uur in het ICL.