Loon Lions verslaat Binnenland voor de derde keer

Ook de derde ontmoeting van dit seizoen tussen Loon Lions en Binnenland/Rotterdam eindigde in een Landsmeerse overwinning. In Rotterdam wonnen de Lions met 70 – 80.

Anete Horelika leidde de Lions met wederom een double-double. Zij scoorde 20 punten (1 driepunter) en pakte 14 rebounds. Molly McDowell kwam tot 16 punten, Nadine Boesaart volgde met 12 en Sanne van Dongen met 10 punten.

Voor Binnenland scoorde Zera Butter 41 punten (6 driepunters). Leonie Kooij had met 12 punten.

Coach Ilija Bozovic was na de wedstrijd niet alleen blij met de overwinning, maar ook over het nakomen van de gemaakte afspraken. “Het game-plan werd goed uitgevoerd. Door goed te verdedigen hebben we het Binnenland dusdanig moeilijk gemaak, dat ze veel gemist hebben. Alleen Zera Butter was moeilijk af te stoppen. Bij ons speelde Anete wederom een geweldige wedstrijd en was Molly als vanouds.

Kim Hartman moest geblesseerd aan de kant blijven. Zij had in de midweekse wedstrijd tegen Dozy Den Helder een spierblessure in haar bovenbeen opgelopen. Sanne van Dongen nam haar plaats als starter in.

Loon Lions begon goed aan de wedstrijd en nam gelijk een kleine voorsprong. Mede dankzij twee driepunters van Zera Butter kon Binnenland in het spoor blijven. Na vijf minuten was de stand gelijk, 10 – 10. Met een driepunter zette Anete Horelika haar team weer op voorsprong en na tien minuten was de kwartstand 17 – 21.

Binnen drie minuten was deze voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen, 25 – 23. Onder aanvoering van captain Molly McDowell plaatste Loon Lions een 0 – 8 run en vluchtte de coach van Binnenland in een time-out. Deze Rotterdamse time-out sorteerde effect, want in de negende minuut was de stand voor de tweede keer gelijk, 35 – 35. Een 3-points buzzerbeater van Mirthe Meskers bracht Loon Lions vervolgens weer aan de leiding, 35 – 38.

In de eerste minuten na de rust vergrootte Loon Lions de voorsprong, maar Binnenland gaf zich nog niet gewonnen. Via 43 – 45 in de vierde minuut werd het 50 – 55 in de achtste minuut. Loon Lions zette nog een keer aan, maar Zera Butter bleef een ware plaaggeest. Met vijf punten op rij zette Nadine Boesaart de kwartstand 58 – 65 op het bord.

In het laatste kwart zette Loon Lions goed door en in de vijfde minuut was het verschil opgelopen tot tien punten (62 – 72) en leek de wedstrijd gespeeld. Leek, want Binnenland schakelde er een tandje bij en bracht het verschil in de achtste minuut tot zes punten terug, 66 – 72. Dit was voor Molly McDowell het sein om de wedstrijd met twee achtereenvolgende scores te beslissen.

Eindstand: 70 – 80.