Loon Lions naar halve finale beker na zege op Den Helder

Loon Lions bereikte vanavond de halve finale van de strijd om de Carla de Liefde trofee. Dat gebeurde in eigen huis door een 72-55 overwinning op Dozy Den Helder.

Randell van der Lee was de meest productieve Lions met 18 punten. Anete Horelika kwam tot een een double-double met 13 punten en 11 rebounds. Kim Hartman had 11 punten.

Bij Dozy Den Helder scoorde Tamlyn de Groot 16 punten, Maaike KLein1 1 en Francis Donders 10.

Anete Horelika

Anete Horelika

Het was geen grootse wedstrijd. Beide teams misten veel schoten en leden nogal wat balverlies.

Coach Ilija Bozovic was dan ook niet erg tevreden. “Natuurlijk wel over het feit dat we de halve finale bereikt hebben, maar niet over de manier waarop. We houden ons niet aan de plays, improviseren te veel en lijden te veel balverlies. We kwamen soms niet over de middellijn tegen hun press. Dit is niet het spel wat we moeten spelen als we kampioen willen worden.”

Francis Donders opende de score, maar de Lions antwoordden met een run van 13 punten, inclusief driepunters van Kim Hartman en Anete Horelika. Het eerste kwart eindigde in een Landsmeerse voorsprong van 20-8.

Randell van der Lee

Randell van der Lee

Het tweede kwart was slecht van beide kanten. Loon Lions speelde slordig en had geluk dat Den Helder er ook nauwelijks in slaagde te scoren. Het verschil van 12 punten bleef zo ongeveer op het bord staan en de rust brak aan bij een stand van 32-20.

In het derde kwart liep Loon Lions uit naar een voorsprong van 43-24. Een time-out van coach Ton Bootman werd gevolgd door een Helderse press, waarmee de Lions zichtbare moeite hadden. Het gevolg was dat de marge opnieuw slonk tot 12 punten: 50-38 na het derde kwart.

Molly McDowell

Molly McDowell

Maaike klein mikte aan het begin van de vierde periode een driepunter binnen, waardoor Dozy het verscvhil terugbracht tot binnen de 10 punten, 50-41. De Lions counterden met een 9-0 run met onder meer een driepunter van Mirthe Meskers. Keshia Mosley zette even later vanaf de vrije-worplijn het maximale verschil van 65-43 op het bord.

Daarna nam de slordigheid in het Landsmeerse spel weer toe, waardoor de Heldersen weer wat dichterbij konden kruipen. Het verschil werd uiteindelijk 17 punten.