Zaterdag: Binnenland Rotterdam

Zaterdagavond begint de tweede helft van de competitie. Zeven teams zijn doorgedrongen tot de eredivisie: Binnenland, Den Helder, De Wit Grasshoppers, het CTO, Jolly Jumpers, Lekdetec en Loon Lions.

Loon Lions ontmoet meteen de grote rivaal Binnenland. Het Rotterdamse team verloor na de Supercup-wedstrijd tegen de Lions geen enkele wedstrijd meer en won vlak voor Kerstmis met grote overmacht de Final Four.

Vlak daarna maakte het bestuur van Binnenland bekend dat Natalie van den Adel de club ging verlaten op professioneel te gaan spelen bij Union Féminine Angers Basket 49 in de Franse eredivisie. Natalie komt daarmee in een van de sterkste competities van Europa te spelen en dan is zo’n overstap natuurlijk begrijpelijk. Voor Binnenland is het vertrek van een van Nederlands beste basketbalsters zonder meer een aderlating. Cach Joost van Rangelrooy is dan ook naar verluidt op zoek naar een opvolgster.

Bij Loon Lions is inmiddels al versterking aangetreden: Keshia Mosley. Of de Amerikaanse power forward aanstaande zaterdag haar debuut kan maken is nog onduidelijk. Mosley is al in Landsmeer gearriveerd, maar het is de raag of haar werkvergunning op tijd rond is.

Hoe dan ook: de wedstrijd is een interessante graadmeter voor waar beide concurrenten nu staan. In de Supercup waren de Lions nog de sterkste, maar het team van coach Ilija Bozovic kreeg te kampen met blessures en liet sindsdien wat steken vallen. Binnenland daarentegen leek steeds beter te gaan spelen.

De wedstrijd begint om half acht.