Lions Sign Keshia Mosley

Today, the Loon Lions management announced the signing of 6.1 forward LaKeshia Mosley.

Keshia Mosley was born in Detroit, Mich. After playing for Purdue University in her freshman season, she transferred to Western Kentucky University, where she averaged 6.7 ppg and 6.1 rebounds in 14.8 minutes of playing time per contest, while shooting 44.4 percent from the floor.

Keshia Mosley

Keshia Mosley

She started to play basketball professionally in the 2012-2013 season at Lousada, Portugal, averaging 14.2 ppg and 7.5 rebounds, shooting 46.7 percent from the floor.

Coach Ilija Bozovic said he is convinced Mosley can help the team in reaching its goal to win a third consecutive championship. “With Ayla Simdorn, Belinda Bos and Tessa de Bie injured, we need a front court player who can score in the paint, rebound the ball and defend the post players of our opponents. We believe Keshia can do this. From what I saw on video, she probably will not be the tallest player on the court, but she compensates for that with great strength and power, using her body very well, with an array of quick post moves. She’s also a good defender. I liked what I saw.”

Mosley will arrive in the Netherlands on January 6th.

Lions contracteren Keshia Mosley

Het management van Loon Lions bereikte vandaag een akkoord met de Amerikaanse forward LaKeshia Mosley.

Keshia Mosley werd geboren in Detroit. Haar college-carrière begon bij de universiteit van Purdue, maar na een jaar verhuisde ze naar de Universiteit van West Kentucky. Daar scoorde ze gemiddeld 6.7 punten per wedstrijd en pakte 6.1 rebounds per wedstrijd, waarbij ze 44,4 procent van doelpogingen succesvol afrondde.

Keshia Mosley

Keshia Mosley

Na haar college-periode speelde ze als professional in Portugal, bij Lousada. Daar scoorde ze 14,2 punten per wedstrijd en pakte 7,5 rebounds.

Coach Ilija Bozvic verwacht dat Mosley zijn team kan helpen. “Met de blessures van Ayla, Tessa en Belinda komen we kracht en lengte te kort in de buurt van het bord. Daarom wilde ik een front-court speelster die onder de basket kan scoren, rebounds kan pakken en de grote speelsters van de tegenstander kan afstoppen. Ik denk dat Keshia dat kan. Ze is niet heel groot – 1.83 – maar ze compenseert dat met haar spierkracht en postuur. Ze heeft verrassend snelle bewegingen en ze kan verdedigen. We hebben tientallen speelsters bekeken, maar zij sprong er in positieve zin uit.”

Keshia Mosley wordt op 6 januari verwacht op Schiphol.

Keisha Mosley #1 WKU from Jeanne King on Vimeo.