ProBuild Lions onderuit tegen US Amsterdam

ProBuild Lions leed zaterdagavond in eigen huis een gevoelige nederlaag. US Amsterdam, met maar liefst zes oud ProBuild Lions speelsters in haar gelederen, won verdiend met 70 – 78. Door deze nederlaag zakt ProBuild naar de derde plaats in poule A en lijkt directe plaatsing voor de eredivisie vanaf januari ver weg.

Molly McDowell had 21 punten. Randell van der Lee volgde met 16 punten (2 driepunters) en Sanne van Dongen kwam tot 11 punten (1 driepunter).

Bij US Amsterdam zaten vier speelsters in de dubbele cijfers. Karen Heinen 21, Marie Hoogstraten 13 (1 driepunter), Romy Stijsiger 12 en Renee Blaisse 11 punten (2 driepunters).

Coach Ilija Bozovic kon in deze wedstrijd over slechts zes en een halve speelster beschikken. Die halve speelster was Anete Horelika. Zij had last van haar knie en mocht van de medische staf eigenlijk niet spelen.

aneteknee_DSC0695

“Allereerst de felicitaties aan US Amsterdam”, sprak coach Ilija Bozovic gelijk na de wedstrijd. “Zij waren tot op het bot gemotiveerd en hebben het heel goed gedaan tegen onze kleine rotatie. Na het inzetten van de half geblesseerde Anete Horelika in het derde kwart leek de wedstrijd in ons voordeel te kantelen. We kwamen van een achterstand van acht punten terug, maar moesten in het laatste kwart mede door vermoeidheid, zwak verdedigend werk en te gehaast aanvalsspel onze meerdere erkennen in US”.

ProBuild startte goed, maar US bleef in het spoor. Tot de 6e minuut bleef het Landsmeerse team – mede door een drietje van Randell van der Lee en twee benutte vrije worpen van Nadine Boesaart – aan de leiding (11 – 7), maar daarna nam US brutaal de leiding. Tot twee keer toe was het Molly McDowell die haar team op gelijke hoogte bracht (15 – 15 en 17 – 17). Maar doordrukken lukte niet. Integendeel zelf. Het was US dat in de laatste minuten een 2 – 6 run plaatste (19 – 23).

In het tweede kwart kwam Probuild al snel op gelijke hoogte (25 – 25). Echter US profiteerde van de ruimte in de Landsmeerse verdediging en sloeg in de 7e minuut een gaatje van zeven punten (27 – 34). Wat ProBuild ook in de laatste drie minuten probeerde, US gaf geen krimp.
Ruststand: 33 – 41.

pblus1_DSC0642

Ook na de rust lukte het ProBuild maar niet om dichterbij te komen (37 – 45). Voor Ilija Bozovic reden om de half geblesseerde Anete Horelika in te zetten. En met succes. Binnen drie minuten was de stand gelijk om vervolgens op voorsprong te komen (54 – 51). Echter niet voor lange duur, want US kwam in de laatste minuut weer langszij (55 – 55).

In het laatste kwart wilde ProBuild nog wel, maar was de uitvoering ver onder de maat. Bij US was de uitvoering beter verzorgd en greep – ondanks de Landsmeerse alles of niets poging in de laatste twee minuten – verdiend de winst. Eindstand: 70 – 78.