ProBuild Lions vs oud-ProBuild Lions

Zaterdagavond ontvangt ProBuild Lions het Amsterdamse US. Dat wordt een gezellige reünie, want in US spelen onder meer Dewi Keppy, Karen Heinen, Marie Hoogstraten, Eline Vink, Romy Stijsiger en Ilana Vergunst.

Als we ProBuild Lions zelf even niet meetellen, hebben de speelsters van US bij elkaar meer prijzen gewonnen dan de rest van de eredivisie bij elkaar.

Al zijn de ex-Lions in wekelijkse trainingsuren een flink stuk naar beneden gegaan, kan het dus zomaar een aardige wedstrijd worden. De Amsterdamse speelsters weten nog steeds wat je moet doen om te winnen.

Dat is tot nu toe dan ook in vier van de vijf wedstrijden gebeurd. Alleen van Lekdetec werd tot nu toe verloren, met 65-80, nadat US met rust nog voorstond. Karen Heinen scoorde 21 punten en pakte 15 rebounds.

US staat in punten gelijk met ProBuild Lions.

De wedstrijd in Landsmeer begint om 20:15 uur.