BC Apollo vrouwen U20 thuis tegen Shooters

Voor we aan de voorbeschouwing van dit weekend beginnen, een korte terugblik op de wedstrijd van vorige week. De vaste lezers hebben een wedstrijdverslag van de uitwedstrijd van BC Apollo vrouwen U20 tegen Jolly Jumpers gemist. De wedstrijd werd redelijk eenvoudig door Apollo gewonnen met 42-63, na een 21-34 ruststand.

Dit weekend hebben de vrouwen U20 van Apollo op papier een iets moeilijkere klus, met een thuiswedstrijd tegen BC Shooters. Papier is echter niet de plek waar de basketbalwedstrijden worden beslist. De wedstrijd is in de Apollohal op zaterdag 09 november 2013 om 13.30 uur.

Het lijkt erop dat coach Jesse Korf komend weekend weer eens over een goedgevulde reservebank gaat beschikken, zo’n bank waarop ook speelsters in basketbaltenue in plaats van gewone kleren zitten. Nina Burgert en Andrea Volkers hebben inmiddels groen licht van de heren medici gekregen om weer te trainen.

De Shooters hebben dit seizoen nog niet gewonnen, maar de resultaten uit het verleden zijn geen goede maatstaf. Ze speelden tot nu toe tegen de volledige top-4 van de huidige stand in de eredivisie Rent-A-Professional, Grasshoppers, Cangeroes en Binnenland. Ook van Basketball RTC Noord werd (met kleine cijfers) verloren.

In de stand in de eredivisie vinden we Apollo momenteel terug op de zesde plaats. Rent-A-Professional en Grasshoppers zijn 5-1 (5 gewonnen, 1 verloren), Cangeroes en Binnenland zijn 4-1, Den Helder is 4-2, Apollo 3-2, Basketball RTC Noord 3-3, Hoofddorp 2-3, Red Stars en Shooters, 0-5 en Jolly Jumpers 0-6.