Verre uitwedstrijd voor BC Apollo Vrouwen U20

Aanstaande zondag treedt Apollo aan voor de eerste verre uitwedstrijd gemeten in kilometers. In Tubbergen is Jolly Jumpers de tegenstander.

Vorig jaar was het team nog verliezend finalist in de Final Four onder de naam Eurosped Twente. Het team uit de Achterhoek is dit seizoen overnieuw begonnen zonder sponsornaam en met jonge en talentvolle speelsters. Aan de stand op de ranglijst te zien, is het team nog volop bezig met zichzelf uit te vinden. Jolly Jumpers won dit seizoen nog niet in de competitie. Daarbij moet worden gezegd dat Jolly Jumpers nu vijf wedstrijden heeft gespeeld en vier van die vijf wedstrijden gingen tegen een team uit de top-4 van de competitie.

De Apollodames staan nog niet in de top-4 van die competitie. En dat heeft alles te maken met blessures, blessures en nog eens blessures. Coach Jesse Korf had zich ongetwijfeld een ander scenario voorgesteld toen hij met dit seizoen begon. In plaats van een aantal “senior U20 players” spelen momenteel hele jonge talenten uit de Landsmeers/Amsterdamse opleiding in het Apolloteam. Die jonge talenten doen het trouwens meer dan voortreffelijk.

Er is wel een klein beetje licht aan het eind van de blessuretunnel. Bij Apollo zijn Nina Burgert en Andrea Volkers deze week weer begonnen met de veldtraining.
Jolly Jumpers U20 – BC Apollo U20: Een team in ontwikkeling tegen een team in herstel. Wedstrijd is op 3 november 2013 om 14.15 in Tubbergen.