BC Apollo vrouwen U20 verliezen thriller van Binnenland

Wanneer er bij een wedstrijd meer speelsters in hun burgerkleding dan reserves in hun basketbalkleding op de bank zitten, dan weet je dat het een moeilijke wedstrijd voor dat team wordt. Zeker als je daarbij bedenkt dat het de drie langste speelsters van het team betreft. Kortom het blessurespook is nog altijd aanwezig in het vrouwen U20 team van Apollo.

De wedstrijd van dit weekend ging tegen Binnenland en dat is een team dat nogal fysiek wil basketballen. De meiden van Apollo moesten dus volop aan de bak. In de eerste periode kwam dat er nog niet goed uit. Er werd rommelig gespeeld en veel balverlies geleden. Hierdoor kwamen de aanvallen niet uit de verf en werden er slechts 8 punten gescoord. Na de eerste tien minuten stond er dan ook een 18-8 achterstand op het bord.

In de tweede periode ging het een stuk beter met Apollo. Na drie achtereenvolgende driepunters van Beau Baars (2) en Denise Bloemkolk was het 17-20 en was Apollo helemaal terug in de wedstrijd. Er was een prachtige drive van Delicia van West en ondertussen werd er ook beter verdedigd en gerebound. De Apollomeiden liepen uit naar 26-33 via een score van Mirthe Meskers. Binnenland kreeg wel de kans om bij te blijven met een aantal vrije worpen. Aanvankelijk werden die kansen niet benut, maar tegen de rust maakten de Apollodames net iets teveel fouten, waardoor Binnenland toch weer terug in de wedstrijd kwam. Rust 30-33 voor Apollo.

Na de rust vielen de eerste competitiepunten in het Apollotenue voor Sabrina Brandjes bij te schrijven. Vrij onder de basket maakte ze 36-35 voor Apollo en vanaf dat moment werd het een hele spannende wedstrijd. Zonder tot echt grote hoogstandjes te komen, maar wel met heel hard werken bleef Apollo in de race. Via nog een driepunter van Delicia van West kwam de 42-46 stand na de derde periode op het bord.

Coach Jesse Korf moest zuinig omgaan met zijn speelsters. Er waren er al een paar in foutenlast en ook het fysieke spel begon zijn tol te eisen. Binnenland sloop dichterbij naar 52-53, maar Beau Baars gooide er nog een driepunter in. Deze driepunter werd onmiddellijk beantwoord voor een 55-56 tussenstand met nog een minuut te spelen. Met nog 18 seconden op de klok kreeg Apollo twee vrije worpen en de overwinning leek voor het grijpen. Die vrije worpen gingen echter mis en met nog 11 seconden te spelen scoorde Binnenland 57-56, daarna viel nog een vrije worp.

Vier seconden voor het eind, kregen de Apollomeiden voor de laatste keer de bal. Een zeer kansrijke driepuntspoging ging helaas net mis, en ook de rebound werd niet verzilverd. De wedstrijd eindigde in 58-56 voor Binnenland.

Scores Beau Baars 20 (4 assists, 2 steals), Delicia van West 10 (4 rebounds), Denise Bloemkolk 10 (3 steals), Mirthe Meskers 9 (7 rebounds), Sabrina Brandjes 5 (3 rebounds), Epiphany Etienne 2 (9 rebounds), Zita Nelissen 4 rebounds, Thelma Grotendorst 2 rebounds.